Dačić: DS više nije velika stranka

Tanjug | 03. 07. 2013. – 20:34h izmena vesti 20:43h
| Foto: Beta | Komentara: 0

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Prijepolju da je velika koalicija ona koja čini Vladu Srbije, a to, kako je rekao, ne bi bila koalicija SNS i DS, o kojoj priča Dragan Đilas, jer „Demokratska stranka više nije velika stranka.“

Dačić je rekao da Đilas pokušava ovakvim izjavama da profiliše DS kao opozicionu stranku, ali po njemu, jaka opozicija treba da se zasniva na realnosti, a ne fatamorgani.

“Ako SNS i DS smatraju da treba da naprave novu vladu, ja nemam ništa protiv, ali to više ne bi bila velika koalicija, jer Demokratska stranka više nije velika, što su pokazali i poslednji izbori u pojedinim opštinama”,rekao je Dačić.

On je poručio lideru demokrata i da “ne pridodaje sebe istorijskim evropskim događajima”.

“Što se tiče evropske Srbije, nijedan funkcioner EU nije mi ni u jednom razgovoru rekao da demokratskoj Srbiji nedostaje Demokratska stranka”, istakao je Dačić.
Evropska politika je ona koju sprovodi vladajuća koalicija, poručio je predsednik Vlade.

“Demokratama bi trebalo da bude drago što smo uspeli da ostvarimo ono što su oni pokušavali od 2.000 godine, a ne da imaju zlonamerne komentare”, rekao je Dačić u Prijepolju gde je prisustvovao otvaranju jubilarnih 50-ih Međuopštinskih omladinskih sportskih igara.

Rekonstrukcija će biti vetar u leđa Vladi

Rezultati su ono što ovu Vladu drži na okupu i oni će biti osnovni kriterijum koji će odrediti ko će i dalje ostati u njoj, rekao je premijer, ističući da bi rekonstrukcija trebalo da bude promena na bolje i „vetar u leđa“ kako bi Vlada mogla da ostvari svoje ciljeve.

„Rekonstrukcija Vlade trebalo bi da bude promena na bolje i vetar u leđa kako bi Vlada mogla da ostvari svoje ciljeve. A to su da se najkasnije do kraja januara održi prva međuvladina konferencija o pregovorima o članstvu u EU, zatim da u ekonomskom smislu prekinemo višedecenijsko zaostajanje Srbije i da imamo stabilan politički sistem“, naveo je premijer.

„Svi koji mogu da ispune te ciljeve biće članovi Vlade Srbije“, poručio je Dačić i dodao da se o rekonstrukciji još uvek nije razgovaralo na najvišem političkom nivou.

On je rekao da će se narednih nedelja, najkasnije do godišnjice formiranja Vlade 27. jula, znati kakav će biti konkretan ishod rekonstrukcije i naglasio da SPS ne beži od odgovornosti u slučaju da ona postoji.

„Aleksandar Vučić i ja smatramo da rekonstrukcija treba da bude podsticajni faktor za bolji rad i otvoreno ćemo razgovarati šta treba uraditi u tom smeru“, rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.