Dačić i Ali: Srbija veliki prostor za ulaganja Indonezije

Indonezija će i dalje podržavati nastojanja Srbije da se u rešavanju pitanja Kosova i Metohije, mirnim putem i dijalogom, dođe do pravednih rešenja, izjavio je danas u Beogradu predsednik Predstavničkog doma Indonezije Marzuki Ali na sastanku sa premijerom Ivicom Dačićem.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, Ali i Dačić ocenili su da ima mnogo prostora za investiociona ulaganja Indonezije u Srbiju, ali isto tako da postoji i velika mogućnost za razvoj trgovinske razmene budući da je Indonezija veliko tržište i da bi Srbija imala šta da ponudi na tom tržištu.

Dačić je zahvalio predstavnicima Indonezije na principijelnoj i čvrstoj podršci te zemlje u rešavanju problema na Kosovu i Metohiji u skladu sa principima međunarodnog prava, i dodao da očekuje pozitivne efekte takvog stava i u drugim islamskim i nesvrstanimzemljama.

Sagovornici su ocenili su da su politički odnosi Srbije i Indonezije već decenijama dobri, što, uz dugu tradiciju prijateljskih odnosa dva naroda i dve zemlje, predstavlja čvrstu osnovu za unapređenje ekonomske i kulturne saradnje.

Ali je dodao da Indonezija ceni i uvažava razvoj odnosa sa Srbijom uspostavljenih u vreme hladnog rata i u vreme osnivanja pokreta nesvrstanih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.