Dačić i Patrušev o jačanju saradnje

Premijer Srbije Ivica Dačić i sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev ocenili su danas u Beogradu da tradicionalno dobri i prijateljski odnosi dve zemlje pružaju mogućnosti za jačanje saradnje i razvoj bilateralnih odnosa u svim oblastima.

Kako prenosi pres služba Vlade Srbije, Dačić je istakao da Srbija dijalogom nastoji da o problemima na Kosovu postigne pravedno rešenje koje će obezbediti opstanak Srba u južnoj pokrajini i osigurati trajnu stabilnost u regionu.

 

Posebno je bilo reči o unapredjenju ekonomske saradnje s Rusijom, koja je strateški partner Srbije, dodae se u saopštenju.

 

Srbija je opredeljena za realizaciju projekta gasovoda Južni tok i otvorena je za ruske investicije u energetskom sektoru, u oblasti infrastrukture, poljoprivrede i telekomunikacija, rečeno je na sastanku Dačića i Patruševa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.