Dačić: Moguća promena resora sa SNS-om

subota, 03. avg 2013, 08:03 – 09:25

Cilj rekonstrukcije Vlade jeste da se Srbija promeni na bolje, kaže premijer Ivica Dačić. Moguća zamena resora između SPS-a i SNS-a, rekao Dačić u Dnevniku RTS-a.

Odlukom koji ministri u Vladi će biti zamenjeni, završen je samo deo posla u vezi sa rekonstrukcijom, sledi izbor kadrova koji će moći da realizuju zacrtane ciljeve, rekao je premijer Ivica Dačić.

Ivica-Dacic-s.jpg

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Dačić je istakao da je cilj rekonstrukcije da se Srbija promeni na bolje. „Nije pitanje više ili manje vlasti, već da radimo drugačije, menjamo ceo sistem da bi država mogla bolje da funkcioniše“, rekao je premijer.

Dačić je rekao da u izboru novih kadrova neće biti partijskih ograničenje, što prema njegovim rečima, znači i promenu resora sa SNS-om.

Kaže da je efekat rekonstrukcije bio takav kao da su bili izbori i da će Vlada biti stabilnija.

„Došlo je do velikih promena i prekompozicija, do zauzimanja ključnih resora od strane najjače političke stranke ili Socijalističke partije Srbije svejedno, ovo je jedna nova energija koja će doprineti boljim rezultatima“, rekao je Dačić.

On je istakao da će Vlada raditi bez odmora da bi se imena novih ministara znala do 20. avgusta.

„Želimo da nađemo najbolje ljude, koji mogu najefikasnije da organizuju čitav sistem, da on može da daje rezultate. Nije važno da li su članovi SPS-a ili SNS-a „, rekao je premijer.

Kaže da čoveka ni čini titula i funkcija, već da zna da upravlja. „Ja cenim kolege koji su do sada radili, međutim oni nisu imali rezultate“, rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, učešće stranaca u vladi nije nova ideja, a u poslednjih godinu dana bilo je više kontakata sa stranim stručnjacima, naročito iz oblasti ekonomije.

„Naravno da kao i u nekim drugim oblastima ovde ima različitih mišljenja. Ali niko se ne buni kad u nekom našem klubu igraju stranci, u fudbalu ili košarci“, kazao je Dačić.

Premijer je rekao da Vladu, paralelno sa završetkom procesa rekonstrukcije, očekuju tehničke pripreme za početak pregovora s EU s obzirom da krajem septembra počinju skrininzi za poglavlja 23, 24 ali i 32 koje se tiče finansijske kontrole, kao i rad na unutrašnjim reformama zakonodavstva i ekonomiji.

On je rekao da proces pregovora ne može biti usporen jer Srbija još nema glavnog pregovarača, naglasivši da to ne zavisi od jednog čoveka i da „nismo dobili datum za početak pregovora s Unijom već zbog napretka u dijalogu s Prištinom“.

Dačić je ponovio poziv Srbima sa severa Kosova da izađu na izbore, rekavši da je to način da dobiju međunarodno priznate predstavnike.

„Ne treba ti Srbi da izađu na izbore zbog predsednika opština, ni zbog Vlade Srbije, nego zbog sebe. Jednostavno, ovo je drugi način borbe“, istakao je predsednik Vlade. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.