Dačić: Nemam nameru da podnesem ostavku na mesto ministra

Beta, Tanjug | 06. 08. 2013. – 19:11h izmena vesti 19:25h
| Komentara: 46

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će za desetak dana biti poznata imena novih ministara, kao i da nema nameru da podnese ostavku na mesto ministra unutrašnjih poslova.

Dačić je televiziji B92 rekao da nema ništa protiv toga da najveća stranka u vladajućoj koaliciji, Srpska napredna stranka, preuzme resore finansija i privrede.

 

„Ne moram da budem uopšte ni premijer ni ministar unutrašnjih poslova, ali dok to jesam treba da imamo korektan odnos“, rekao je Dačić upitan o izjavi potpredsednice SNS Zorane Mihajlović da jedan čovek ne može danas biti uspešan ako obavlja više funkcija u Vladi Srbije i da je od Dačića očekivala iskren izveštaj o radu.

 

Dačić je rekao da nije smatrao da izveštaj o svom radu treba da podnese Zorani Mihajlović, koja je ministarka energetike Srbije.

 

Upitan o eventualnim stranim kadrovima u vladi, Dačić je rekao da se tome ne protivi, ali je dodao da je prethodno potrebno videti kakav će biti koncept vlade i da li će ti ljudi moći da donesu rezultate.

 

 

Dačić je, gostujući na televiziji B92, rekao da još nije bilo reči ko će preuzeti koje ministarstvo i da će se narednih dana videti koja su najbolja rešenja.
„Nije nikakav problem i zamena resora“, rekao je Dačić.

Napominjući da nije bilo razgovora o tome da neko od stranaca bude u vladi, on je rekao da ne misli da bi to bilo loše i da nema ništa protiv da se angažuju i stranci ukoliko će to imati pozitvnog efekta.

„Nisam protiv da se angažuju stranci ako će to imati pozitvnog efekta“, rekao je Dačić.

On je ponovio da pred vladom ostaju dva cilja, EU i razvoj ekonomije, kao i da rezultat rekonstrukcije očekuje brzo i da Srbija mora da žuri.

Dačić je ponovio da nije bio za to da lider URS-a Mlađan Dinkić izađe iz vlade već da je smatrao da ne treba da vodi finansije.

Prema njegovim rečima, da bi rekonstrukcija bila temeljna mora doći do promena u resoru finansija i privrede.

Odgovarajući na pitanje o eventualnoj ostavci na mesto ministra unutrašnjih poslova, Dačić je rekao: „zašto bih podneo ostavku kada je ocenjeno da je pored Ministarstva odbrane to najbolje ministarstvo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.