Dačić sa Ban Kimunom

petak, 14. jun 2013, 00:01 – 00:03

Srbija čini sve da primeni ono što je preuzela kao obavezu briselskim sporazumom, rekao premijer Ivica Dačić u razgovoru sa generalnim sekretarom UN Ban Kimunom. Na sednici Saveta bezbednosti iznećemo neka naša zapažanja, primedbe, koje se tiču situacije na terenu, naročito po pitanju bezbednosti na Kosmetu, najavio Dačić.

Premijer Srbije Ivica Dačić je generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija Ban Kimunu u Njujorku preneo  da naša zemlja čini sve da primeni ono što je preuzela kao obavezu briselskim sporazumom.

Dacic i Ban Kimun.jpg

Dačić se u zgradi na Ist riveru sastao i sa ambasadorima Rusije i Velike Britanije u Ujedinjenim nacijama.

„Sa generalnim sekretarom sam razgovarao o tome kako bi UN mogle da pomognu u sprovođenju sporazuma, i insistirao sam na UNMIK-u, KFOR-u i Euleksu kao garantima bezbednosti za srpski narod“, rekao je Dačić za Tanjug.

Srpski premijer je rekao i da je sastanke na tu temu sa drugim ambasadorima država članica Saveta bezbednosti UN imao ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić.

„Mi ćemo na sednici Saveta bezbednosti izneti neka naša zapažanja, primedbe, koje se tiču situacije na terenu, naročito po pitanju bezbednosti na Kosovu i Metohiji“, istakao je premijer.

Dačić je za 20. jun najavio sastanak na najvišem nivou sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton, nakon čega bi ona zajedno sa komesarom za proširenje Štefanom Fileom trebalo da pošalje pismo članicama Unije, sa ocenom šta je sve urađeno na implementaciji sporazuma iz Brisela.

„Sve to u cilju da Savet EU donese pozitivnu odluku o početku pristupnih pregovora sa Srbijom“, zaključio je Dačić.

Dačić će u petak učestvovati na sednici SB UN na kojoj će biti razmatran redovan tromesečni izveštaj specijalnog izaslanika generalnog sekretara o situaciji na KiM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.