Đilas: Bulevar najbolji posao u poslednjih 15 godina

subota, 12. apr 2014, 17:07 – 17:26

Bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas optužio je vlast da krivičnim prijavama protiv njegovih saradnika pokušava da kreira afere za sve što je u Beogradu urađeno u poslednjih pet godina.

Predsednik Demokratske stranke je istakao da je rekonstrukcija Bulevara kralja Aleksandra najbolji posao u poslednjih 15 godina, prenosi Beta.

Dragan Djilas.jpg

Bivši gradski menadžer Beograda Aleksandar Bijelić i bivši direktor Agencije za investicije Marko Blagojević i još pet osoba saslušani su u Odeljenju za privredni kriminal, zbog sumnje da su u operaciji rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra oštetili gradski budžet za oko šest miliona evra.

„Krivična prijava protiv Blagojevića i Bijelića već se pojavila u nekim medijima, a njima je tek juče uručen poziv za saslušanje u policiji, pri čemu danas u policiji nisu saslušani, nego im je pročitana krivična prijava, a novo saslušanje zakazano za ponedeljak u 10 sati“, rekao je Đilas na konferenciji za novinare.

Đilas je naveo da je to prvi put da pozvani u policiju ne daju iskaze pošto im je pročitana krivična prijava.

„Da li će se uopšte u ponedeljak pojaviti zahtev za njihovo saslušanje, to ćemo tek videti. Ne želim ništa da prejudiciram, ali je očigledno da ne postoji nikakav pravni razlog za njihovo zadržavanje“, rekao je Đilas.

Kako je dodao, krivična prijava protiv Bijelića i Blagojevića je pravno potpuno neutemeljena jer ne postoji način da neko na tenderu koji finansira EU utiče na to koja firma će dobiti posao.

„Evropska investiciona banka je ta koja određuje konsultanta koji definiše uslove tendera i tvrdim da je na spornom tenderu postignut najbolji posao za domaće građevinske firme u poslednjih 15 godina“, istakao je Đilas.

Đilas je naveo da su u dosadašnjoj praksi stranci angažovali domaće kompanije kao „obične najamnike“.

„‘Balkan gradnja’ je dobila posao zato što je dala najbolju ponudu“, rekao je Đilas.

Đilas je naveo da je projekat rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra finansiran donacijom EU vrednom šest miliona evra, što je, kako je istakao, bio jedan od najboljih projekata za koje je EU obezbedila donacije u celoj Evropi.

Upitan da li oseća ličnu odgovornost zbog saslušanja njegovih bliskih saradnika, Đilas je odgovorio da ne oseća ličnu odgovornost i da je ponosan na sve što je sa svojim timom uradio u Beogradu tokom prethodnih pet godina.

„Jedini smo grad u Evropi koji je bez garancija države dobio kredite sa povoljnim kamatama od dve evropske investicione banke, što dovoljno govori o poverenju koje su oni imali u nas“, rekao je Đilas.

Dodao je da ga zbog rekonstrukcije Bulevara niko iz tužilaštva nije kontaktirao i da će se o tom slučaju detaljnije izjasniti pošto u ponedeljak Bijelić i Blagojević budu saslušani u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.