DS i LDP spremaju strategiju za izbore u Beogradu

Uz pretnje zatvorom, poruke iz vrha SNS da se „spremi za dugo letovanje“ i kriminalizaciju demokrata gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu neće biti lako da odbrani vlast. Strategija o kojoj se razmišlja je, kako saznaje „Blic“, okupljanje šireg fronta na temi „odbrane uvođenja diktature i jednoumlja“.

Odluka SNS i SPS da od Đilasa preuzmu vlast u Beogradu najverovatnije će tehnički biti izvedena tako što će biti raspisani vanredni izbori u Beogradu zbog nemogućnosti da se održi Skupština do 25. septembra, potvrđeno je juče „Blicu“ u redovima SNS i SPS.

 

Izbori će verovatno biti raspisani za početak sledeće godine i sve strane se uveliko za to spremaju, što se najviše vidi iz kampanje u medijima. Lider DS za sada ne želi da govori o scenariju za izbore u gradu jer kaže da ne zna kakav je scenario pripremljen za njegovu smenu.

Za sada su u fokusu izbori na opštini Voždovac i oni bi mogli da posluže kao generalna proba za izbore u gradu. Na Voždovcu će šef kampanje biti Živorad Anđelković, pomoćnik gradonačelnika, poznat kao vešt stranački operativac, nekada savetnik Zorana Đinđića i, pored ostalog, direktor „Parking servisa“. Za izbore u opštini Voždovac Đilas će pozvati, kako nezvanično saznajemo, LDP na istu listu. Razmišlja se i o okupljanju intelektualaca i njihovoj podršci demokratama. Po istom scenariju bi mogli biti pripremljeni i izbori za gradonačelnika.

U suparničkom taboru naprednjaka kažu da će kampanju bazirati na promociji svog „tima za Beograd“.

– Ako je pitanje da li imamo boljeg kandidata nego što je Dragan Đilas – imamo, i čim odlučimo ko je, obavestićemo javnost. Ipak, mi ćemo se baviti timskim radom, a ne pojedincima – rekao je za „Blic“ Aleksandar Jovičić, šef odborničke grupe SNS u Skupštini Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.