DS traži da se Dragin brani sa slobode

Demokratska stranka zatražila je od Specijalnog suda omogući nekadašnjem ministru iz redova DS Saši Draginu i drugim optuženim u slučaju „Azotare“ da se brane sa slobode.

Pozivajući se na današju odluku Apelacionog suda, DS traži da Specijalni sud poštuje tu odluku.

 

„DS je u nekoliko navrata isticao da ne postoje valjani razlozi zbog kojih su Dragin i drugi optuženi u ovom procesu već osam meseci u pritvoru, a posle odluke Apelacionog suda, jasno je da Specijalni sud nije imao osnov za odluku o produženju pritvora“, navodi se u saopštenju.

 

Demokratska stranka zatražila je da se brane sa slobode i bivši gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić, kome je pritvor produžen za tri meseca, kao i bivši predsednik opštine Surčin Vojislav Janošević, koji je već drugi put u pritvoru za manje od godinu dana.

 

I jedan i drugi su optuženi zbog odluka koje su potpisali, a sve što su radili je dokumentovano i smatramo da ne postoji potreba za njihovo držanje u pritvoru. Sudskim organima treba prepustiti odluku da li su prekršili zakon ili ne, navodi DS.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.