Đurić: Ko su novi direktori javnih preduzeća?

utorak, 13. avg 2013, 14:19 – 14:29

Potpredsednik LDP-a i narodni poslanik Bojan Đurić uputio je osam poslaničkih pitanja premijeru Ivici Dačiću u vezi sa konkursima u više javnih preduzeća.

Naordni poslanik i funkcioner Liberalno-demokratske parije Bojan Đurić uputio je osam poslaničkih pitanja predsedniku Vlade Ivici Dačiću. Pitanja se tiču konkursa u više javnih preduzeća.

Bojan Djuric.jpg

Đurić je u pisanoj izjavi medijima naveo da Dačiću, u skladu sa odredbama Poslovnika skupštine, upućuje poslanička pitanja, koja se tiču, kako je naglasio, očiglednih problema u primeni Zakona o javnim preduzećima.

Navodi da je prošlo mesec i po dana od isteka roka za konkurse za izbor direktora u republičkim javnim preduzećima.

„Kako se zovu novi direktori i u kojim preduzećima su oni postavljeni, kada će biti okončani započeti konkursi, zašto u nekim preduzećima konkursi još nisu ni počeli i gde su objavljene biografije i liste kandidata za svako preduzeće, što je obaveza po Zakonu o javnim preduzećima“, prvih je nekoliko pitanja koje je Đurić uputio premijeru.

Među pitanjima su i zašto u Pošti nije raspisan konkurs za direktora i kada će to biti učinjeno, zašto u „Srbijagasu“ nije raspisan javni konkurs za izbor direktora i kada će to biti učinjeno, da li će konkurs za direktora biti raspisan u „Železnicama Srbije“, koje nisu javno preduzeće u formalnom smislu, ali su „monopolistička državna kompanija direktno subvencionisana iz budžeta“.

Đurić je Dačića pitao i u kojoj fazi je proces imenovanja direktora, JP „Putevi Srbije“, kojima je rok za prijavu na konkurs istekao 20. jula i koliko kandidata se prijavilo na konkurs i sa kojim kvalifikacijama.

„Nadam se da ću dobiti konkretne odgovore na postavljena poslanička pitanja“, napisao je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.