Faktor plus: SNS 43,9 odsto, Vučiću najviše veruju

Srpska napredna stranka trenutno može da računa na više od 40 odsto glasova birača, dok se najviše veruje lideru naprednjaka Aleksandru Vučiću, kog podržava 69 odsto građana, pokazalo je istraživanje agencije Faktor plus.

Kako prenose mediji, ako bi danas bili održani parlamentarni izbori, SNS bi podržalo 43,9 odsto birača, DS 11,6 odsto, a na trećem mestu je SPS, sa 10,1 odsto glasova.

Na četvrtom mestu je DSS sa podrškom 6,3 odsto građana, dok bi se sve ostale stranke, uključujući i LDP Čedomira Jovanovića borile za cenzus od pet odsto.

Kad je reč o poverenju u političare, posle Vučića sa podrškom 69 osto građana, sledi Tomislav Nikolić sa 43 odsto podrške i Ivica Dačić sa 28 odsto.

Istraživanje je takođe pokazalo da je počasni predsednik DS Boris Tadić, sa 21 odsto podrške ispred lidera te stranke Dragana Đilasa koji uživa poverenje 17 odsto građana.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.