Ilić se izvinio zbog izjave o Vojvodini

ponedeljak, 01. jul 2013, 13:08 – 13:26

Izjava da „Vlada nema vlast nad dva miliona Srba u Beogradu i dva miliona Srba u Vojvodini“ ispolitizovana i iskorišćena u marketinške svrhe, rekao Velimir Ilić. Mislio sam na građane Srbije koji žive u Vojvodini, nisam apostrofirao ničiji nacionalni identitet, niti imao nameru da nekoga uvredim, kaže Ilić.

Lider Nove Srbije Velimir Ilića rekao je da je njegova izjava da „Vlada nema vlast nad dva miliona Srba u Beogradu i dva miliona Srba u Vojvodini“ ispolitizovana i iskorišćena u marketinške svrhe.

Velimir Ilic.jpg

„Mislio sam na dva miliona građana Srbije koji žive u Vojvodini i to je svima jasno. Nisam apostrofirao ničiji nacionalni identitet niti imao nameru da bilo koga uvredim. Ako se neko od građana Srbije ovom izjavom osetio uvređenim, ovim putem im se izvinjavam“ rekao je Ilić u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Navedena izjava Ilića izazvala je juče seriju reagovanja u Vojvodini, pa su nacionalni saveti nacionalnih manjina najavili žalbu, pokrajinski ombudsman rekao da je „neprijatno iznenađen“, a Demokratska stranka zatražila je izvinjenje, a od državnih organa reakciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.