Jahjaga: Lokalni izbori u oktobru na celoj teritoriji Kosova

Priština – Predsednica Kosova Atifete Jahjaga izjavila je danas da će se lokalni izbori održati u oktobru istovremeno na celoj teritoriji Kosova.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, kosovska predsednica je tokom susreta sa specijalnim izaslanikom Evropske unije na Kosovu Samuelom Žbogarom rekla da je istovremeno održavanje izbora na celoj teritoriji Kosova najbolja poruka za sve građane.

Ona je rekla da je potrebna pomoć i podrška Organizacije za evropsku bezbednost I saradnju (OEBS) za održavanje izbora i u četiri opštine na severu zemlje.
Prema važećim zakonima, lokalni izbori treba da budu održani najkasnije
do 15. decembra ove godine.

Saopšteno je da je Jahjaga odlučila da izbori budu održani 20. i 27 oktobra, čime bi se ispoštovale i odredbe briselskog sporazuma postignutogu 19. aprila.

Tada će biti održani izbori i u četiri opštine na severu – Leposavić, Zvečan, Zubin Potok i u novoj opštini Severna Mitrovica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.