Janjić: Smena Rade Trajković povezana s izborima

Politički analitičar i poznavalac prilika na Kosovu i Metohiji Dušan Janjić ocenio je danas da je smena vršioca dužnosti direktora Doma Zdravlja u Gračanici Rade Trajković povezana sa pripremama za lokalne izbore na KiM, ali i sa „pokazivanjem nove politike“.

„Kancelarija za Kosovo i Metohiju je ubrzano počela da raspoređuje kadrove i to ima veze sa dve stvari – prvo sa pripremama za izbore i sa starom idejom da se upotrebe javna preduzeća, a drugo da se pokaže neka nova politika“, rekao je Janjić Tanjugu.

 

On je podsetio da je Trajković poslanik u kosovskom parlamentu i ocenio da će novoimenovani rukovodilac Doma zdravlja u Gračanici verovatno učestvovati na lokalnim izborima na jedinstvenoj srpskoj listi.

Kao treći faktor Janjić je naznačio i „previranje“ u medicinskom sektoru ukazavši da oni koji žive od rada na Kosovu hoće ubrzanu promenu stanja u tim institucijama dok prethodni žele da zadrže status kvo.

Prema njegovim rečima imenovanjem ljudi se „stvara lažna iluzija o produživanju stanja koje će se ukinuti 1. januara“.

„Ovo je imenovanje takozvanog likvidatora Doma zdravlja Gračanica ma ko god on bio. Ne govorim o konkretnom čoveku … govorim o potezu Vlade Srbije. Ovo je bio najgori mogući momenat da se bilo ko smeni“, rekao je Janjić.

On je rekao da ne ulazi u to da li je neko želeo da je smeni kada je primila Bernarda Kušnera, prigovarali da se više bavila politikom nego zdravljem, zbog priča oko lekova i zapošljavanja…

„Sve je to moglo i moralo da se uradi ranije – u ovoj predizbornoj priči treba da znamo da smo između ostalog smenili ženu koja je upravo patentirala naziv Jedinstvena srpska lista“ rekao je Janjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.