Jerkov: DS pre izbora neće ulaziti u koalicije ni s kim

Portparolka Demokratske stranke Aleksandra Jerkov izjavila je danas da koalicija demokrata i naprednjaka u Pančevu ne predstavlja uvod u njihovu saradnju na republičkom nivou, jer DS neće pre parlamentarnih izbora ulaziti u koalicije ni s jednom strankom.

„Demokratska stranka pre izbora neće ulaziti ni u kakve koalicije ni sa Srpskom naprednom strankom ni sa bilo kojom drugom. Nakon izbora na kojima ćemo tražiti podršku gradjana za svoj program videćemo s kim taj program možemo da sprovedemo i to će biti jedini osnov za pregovore sa svim akterima na političkoj sceni“, rekla je Jerkov na konferenciji za novinare u sedištu stranke.

Komentarišući prekomponovanje vlasti u Pančevu, koju od juče, izmedju ostalih čine SNS i DS, Jerkov je rekla da demokrate imaju odluku koja dozvoljava lokalnim odborima da samostalno donose odluke s kim će ući u vlast u svojim opštinama i gradovima.

Prema njenim rečima, u Pančevu je bila specifična situacija jer je mesecima trajala kriza vlasti i da juče nije formirana gradska vlast prvo bi bile uvedene privremene mere, a zatim bi bili raspisani i novi lokalni izbori, od kojih koristi ne bi imao niko.

Pančevci su juče dobili novu lokalnu vlast koju, izmedju ostalih, čine SNS i DS, dok deo vladajuće većine u toj opštini više ne čine odbornici Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije.

Novu vlast u Pačevu, osim naprednjaka i demokrata, čine i LDP, PUPS, URS, DŠ i SDPS, za gradonačelnika je tajnim glasanjem izabran Pavle Radanov iz SNS, a za predsednika skupštine demokrata Filip Mitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.