Jovanović: Srbiji ne treba jeftino političko pozorište

Predsednik LDP Čedomir Jovanović ocenio je danas da „vladajuća koalicija pokušava da podvali Srbiji navodna rešenja za tešku ekonomsku situaciju“, kao i da je svima u zemlji „jasno da vlada sprema izborni rebalans budžeta, koji neće biti održiv ni do jeseni“.

– Na to jasno ukazuje činjenica da vlada svojim antikriznim merama pokušava da zakrpi rupu u budžetu od 40 milijardi dinara, iako sve projekcije ukazuju da će deficit premašiti cifru od 215 milijardi dinara. Vlada, koja je tek na izmaku prve godine svog mandata shvatila da je zemlja u krizi, iako su skoro sve stranke koje je čine bile deo prethodne vlade, ne zaslužuje da vodi Srbiju – rekao je Jovanović.

On je u pisanoj izjavi medijima naveo i da „nikom u Srbiji ne treba jeftino političko pozorište u kome se lažni sindikati, preduzetnici i poslodavci dive antikriznim merama vladajuće koalicije, koja za svoj jedini cilj ima šminkanje stvarnosti i izbegavanje suočavanja sa pravim problemima“.

– Vladajuća koalicija bezobrazno pokušava da podvali Srbiji navodna rešenja za tešku ekonomsku situaciju, koju su upravo i izazvale ova i prethodna Vlada Srbije. Gradjani su svašta preživeli da bi sada vladajuća koalicija uspela da ih prevari – ocenio je lider LDP.

On smatra da je vreme za hrabriju akciju i da je politički kukavičluk zemlju i doveo u sadašnje stanje „neproglašenog, ali očiglednog bankrota“.

„Zbog toga je LDP na skupštini stranke usvojio reformsku ekonomsku platformu ‘akcija’, a njen osnovni cilj je da ukloni „samorazarajuću neefikasnost koja danas polazi iz centra države, koja želi u sve da se meša“.

Jovanović ističe da će Srbija preživeti samo ako se razvije privatna inicijativa u svakoj oblasti života.

– Naše mere insistiraju na istini da promene moraju biti duboke, fundamentalne i sprovedene u samoj srži neefikasne, trome i predimenzionirane države. LDP više ne može da čeka i gleda kako se zemlja sistematski uništava – naveo je Jovanović i ponovio da je potrebno restrukturiranje javnih preduzeća, reforme PIO fonda, prekid subvencionisanja gubitaških javnih preduzeća i otvaranje prostora privatnoj inicijativi.

LDP, kako je rekao, traži podršku za politiku nižih, predvidivih i efikasnijih poreza koji podstiču privrednu aktivnost, podrške sposobnima u biznisu umesto populizma, promene sistema ugovaranja i strukture plata, niske i predvidive inflacije, potpuno drugačijeg modela upravljanja javnim preduzećima, oslobadjanja privatnog sektora od nerazumnih nameta, jačanja konkurencije i tržišta…

– Samo tako će Srbija moći da izadje iz dubokog ekonomskog ponora u kom se nalazi – naveo je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.