Kancelarija za Kosovo registruje birače za kosovske izbore

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju zatražila je danas od Grada Novog Sada i lokalnih samouprava pomoć za registraciju interno raseljenih sa Kosova za predstojeće kosovske lokalne izbore 3. novembra.

U pismu gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću koje je objavila Radiotelevizija Vojvodine, iz vladine kancelarije su tražili da im se obezbedi jedna kancelarija i nekoliko sluzbenika koji će pomoći u registraciji.

 

Kako se navodi u pismu, pomoć u registraciji interno raseljenih lica neophodna je jer je što veći „izlazak Srba i nealbanaca na prestojeće izbore od velikog značaja za opstanak srpskog naroda na Kosovu“.

 

Zamenik načelnika za opšte poslove Novog Sada Milovan Amidžić rekao je da u tom gradu ima 5.311 interno raseljenih sa Kosova, a da od tog broja oko 4.500 ima pravo glasa.

 

Amidžić je dodao da je to prvi dopis, odnosno prvi zahtev vladine kancelarije upućen gradskoj upravi.

 

„Za sve što dodatno budu tražili od nas, mi ćemo im izaći u susret u skladu s nadležnostima grada“, rekao je Amidžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.