Krstić: Ovo je poslednji voz

Tanjug | 08. 09. 2013. – 22:08h izmena vesti 22:23h
| Foto: Beta | Komentara: 0

Ministri finansija i privrede Lazar Krstić i Saša Radulović izjavili su da im je kada im je ponuđeno ministarsko mesto najvažnije bilo to da li postoji politička volja za promenama.

Oni su u emisiji „Utisak nedelje“ Televizije B92 rekli da su stekli utisak da volja za promenama u Srbiji postoji i to unutar cele vlade.

 

Krstić je rekao da nije očekivao poziv za mesto ministra, da je prvo bio skeptičan, ali da se uverio, tokom razgovora sa predstavnicima vlade, da postoji volja da se nešto promeni i da to treba da se desi odmah i sada.

– Ovo jeste poslednji voz, ali on stoji i tu je, i ukoliko ga uhvatimo uspećemo – kazao je Krstić.

On je naveo da ima potpunu slobodu u tome šta radi i načinu kako radi, i koga postavlja na ključne pozicije, što je, kako je rekao i bio njegov uslov.

 

Radulović je naveo da je najvažnije bilo da postoji politička volja da se naprave promene.

– Ne radi se o garancijama, vi prepoznate u razgovoru da li te volje ima. Bilo je bitno da postoji spoznaja u kakvoj smo teškoj situaciji, da postoji doza odgovornosti da se nešto konačno uradi, da povučemo neke teške ali, ispravne poteze da nam svima bude bolje – rekao je Radulović.

On je rekao da postoji politička volja cele vlade i unutar vladajuće koalicije, posebno prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića, da je to bilo dovoljno i da je to video i nakon stupanja na dužnost.

 

Krstić i Radulović izjavili su večeras takođe da će njihova ministarska plata biti oko 100.000 dinara.

Krstić je na pitanje koliko će manje primati novca u odnosu na prethodni posao rekao da će primati pet do šest puta manje novca nego u Americi.

– Nisam pitao, ne znam tačno kolika če mi biti plata, ali verovatno oko 100.000 dinara. Nisam pitao za cifru, jer znam da ću primati više od drugih ljudi u Srbiji i to će mi biti dovoljno da ovde pristojno živim – rekao je Krstić.

Radulović je naveo da veruje će mu mesečna zarada isto biti oko 100.000 dinara.
– Biće nekoliko puta veća nego ona koju sam do sada primao, tu negde oko 100.000 dinara, plus neki dodaci ukoliko ih bude imalo – naveo je Radulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.