LDP podseća Dačića na konkurs za direktore

Poslanik Liberalno demokratske partije (LDP) Bojan Đurić pitao je danas premijera Srbije Ivicu Dačića da li su tačne najave nekih medija, da Vlada planira do 30. juna prekrši Zakon o javnim preduzećima i da odbije da raspiše konkurse za direktore svih javnih preduzeća u Srbiji.

On je podsetio da je krajem 2012., parlament usvojio Zakon o javnim preduzećima koji predviđa da se najkasnije do 30. juna ove godine, u svim javnim preduzećima na koje se primenjuje ovaj Zakon, raspišu konkursi za nove direktore.

 

Đurić je, na zasedanju posvećenom poslaničkim pitanjima Vladi, rekao da je prema najavama iz Vlade, očigledno da se vladajuća koalicija dogovorila da svoje direktore koji ne bi prošli ni minimalne uslove konkursa zadrži na direktorskim
pozicijama tako što će prekršiti Zakon tumačenjem da se Zakon odnosi na one koji su u v.d.stanju.

 

Tako će na pozicijama direktora ostaviti „fenomenalne kadrove kao što je direktor Železnice Simonović, pretpostavljam i direktor PTT Krkobabić i nekoliko desetina
sličnih direktora širom Srbije za čije gafove ili poslovne promašaje i ne znamo zbog toga što nisu toliko atraktivni javnosti“, istakao je Đurić.

 

On je rekao da vladajuća koalicija imaju toliku moć da može da nameste svaki konkurs za direktore javnih preduzeća i pitao zbog čega onda toliko ponižavaju zemlju da čak nisu spremni da idu ni na fingirane konkurse.

 

Đurić je rekao da su u Novom Sadu raspisali konkurs za direktora Javno-komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija i napisali u uslovima da treba da ima završenu istoriju i tri godine radnog iskustva u struci.

 

„Šta vam je smetalo da napišete konkurs za direktora Železnica Srbije i da kažete može svakoga dana da pojede tri porcije bifteka sa crnim tartufima. Verujem da bi samo gospodin Simonović uspeo da ispuni taj uslov“, rekao je on.

 

Mogli ste da napišete konkurs za direktora PTT Pošte Srbije i da kažete da to može da bude kandidat čiji je otac potpredsednik Vlade I ministar rada, a sin sekretar u Privrednoj komori Beograda. Verujem da bi onda samo Milan Krkobabić mogao da pobedi na takvom konkursu, naveo je Đurić.

 

Đurić je tražio da Vlada odmah da politički i pravni stav kako će primenjivati Zakon o javnim preduzećima ili će u suprotnom ići na sudove.

 

Đurić je pitao i da li Vlada i ministar rada Jovan Krkobabić planiraju da se izvine udruženjima gluvih koje su pozvali da se prijave na raspravu o nacrtu zakona pozivom na fiksni telefon i ocenio da je to “prevelika uvreda za te ljude”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.