Lekićev izborni štab traži ponovno prebrojavanje listića

Izborni štab predsedničkog kandidata Miodraga Lekića osporio je večeras preliminarne rezultate izbora za predsednika Crne Gore, koje je saopštila Državna izborna komisija (DIK), i zatražio ponovno prebrojavanje glasačkih listića, navodeći da predmet zloupotrebe može biti oko 20.000 glasova.

DIK je prethodno saopštio da je, prema preliminarnim rezultatima, predsednički kandidat Demokratske partije socijalista i aktuelni šef države Filip Vujanović pobedio na izborima, pošto je za njega glasalo 161.940 birača ili 51,21 odsto, a za Lekića 154.290 ili 48,79 odsto.

 

Lekićev predstavnik u DIK-u Dražen Medojević kazao je da nije potpisao privremene rezultate izbora koje je saopštilo to državno telo, a isto su postupili i članovi DIK-a iz Nove Nove srpske demokratije i Pozitivne Crne Gore, dok su predstavnici Socijalističke narodne partije bili uzdržani.

Medojević je novinarima rekao da Izborni štab Lekića u potpunosti osporava izborne rezultate koje je saopštio DIK.

Izborni štab Lekića podneo je zahtev za ponovno prebrojavanje svih glasačkih listića u opštinskim izbornim komisijama na nivou Crne Gore. Tako da mi saopštene rezultate ne možemo da prihvatimo, dok se ne ispitaju sve nepravilnosti, kazao je on.

Prema njegovim rečima, Izborni štab Lekića je u tokom izbornog dana dobijao mnogo prigovora glasača na tok izbornog procesa. Medojević je naveo da su prisutne dve činjenice koje mogu biti predmet velikih zloupotreba u toku izbornog procesa.

Te dve činjenice su veliki broj glasova koji je dobijen putem pisma i veliki broj nevažećih glasačkih listića, što je ukupno oko 20.000 glasova, kazao je on.

Nedeljni predsednički izbori bili su šesti od uvođenja višestranačkog sistema u Crnoj Gori, odnosno drugi nakon sticanja nezavisnosti 2006. godine.

Posmatrači Saveta Evrope i OEBS-a saopštili su ranije danas u Podgorici da su predsednički izbori, sa tehničke tačke gledišta, sprovedeni na profesionalan i efikasan način i da su fundamentalna prava uglavnom ispoštovana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.