Manco: Nema novih uslova, pregovori i pre januara

Ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco izjavio je danas da nema novih uslova za Srbiju za otpočinjanje pregovora sa Evropskom unijom i dodao da se nada da će pregovori početi i pre januara 2014. godine.

„Italija se nada da bi Srbija pre januara 2014. godine mogla da pocne pregovore o pridruživanju Evropskoj uniji“, rekao je Manco za Radio-televiziju Srbije.

On je ocenio da je odluka Brisela o pocetku pristupnih pregovora priznanje za ispunjeno obećanje Beograda da će normalizovati odnose s Prištinom.

Na pitanje da neke članice EU imaju zahteve da se pregovori uslove još jednom proverom primene briselskog sporazuma, Manco je ponovio da nema novih uslova za Srbiju.

„Italija je jasno rekla, i budite uvereni, ne postoje dodatni uslovi. Put je jasno postavljen i datum određen. Na dvema stranama koje pregovaraju je da samo nastave putem kojim su krenule“, kazao je on i dodao da tu nije reč samo o Kosovu, već i o reformama u Srbiji i stvarima koje se odnose na svakodnevicu.

„Znamo da će vaša vlada nastaviti da radi na tome“, zaljučio je ambasador Manco.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.