Medojević pozvao opoziciju u savez sa Demokratskim frontom

Podeli vest:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Medojević pozvao opoziciju u savez sa Demokratskim frontom
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

Član Predsedništva opozicionog Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević pozvao je Socijalističku narodnu partiju (SNP) i Pozitivnu Crnu Goru da postanu deo tog političkog saveza, kako bi opozicija bila spremna za eventualno raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

On je ocneio da bi na parlamentarnim izborima jedino ujedinjena opozicija imala šansu da smeni režim, i pojasnio da bi se stranke Srđana Milića i Darka Pajovića u Front uključile pod istim pravilima kao i ostali konstituenti tog političkog saveza.

– Pozivam SNP i Pozitivnu da se odmah i bez uslovljavanja priključe Frontu i da pod istim pravilima koja važe i za ostale konstituente ojačaju ovaj politčki savez. Pozitivna mora da se suoči sa istorijskom potrebom crnogorsko-srpskog pomirenja i da prihvati da i Srbi u Crnoj Gori imaju ustavna prava da na osnovu izbornih rezultata vrše vlast i u Nikšiću, Budvi i Crnoj Gori – kazao je Medojević.

On je ocenio da se DF pokazao kao najuspješniji projekat objedinjavanja opozicije u protekle 24 godine, pojašnjavajući da je recept za uspeh okupljanje svih političkih snaga koje su svesne potrebe pomirenja Srba i Crnogoraca na vrednosima savremene Evrope.

– Potrebno je ujediniti sve snage koje imaju nultu stopu tolerancije prema mafiji i korupciji i koje žele uspostavljanje novog kursa ekonomske politike uz ubrzavanje evropskih integracija – istakao je Medojević.

Lider Pokreta za promene, koji je član DF-a, je rekao da se to već desilo formiranjem Fronta koji je pokazao zavidne rezultate na parlamentarnim i predsedničkim izborima, navodeći da zbog toga treba jačati taj opozicioni savez.
Medojević je rekao da je DF pokazao otvorenost prema političkim partijama ali i pojedincima, NVO, sindikatima koji prihvataju političke principe tog saveza.

– Zato, u susret novim izazovima, ne treba izmišljati toplu vodu i menjati taktiku koja pobeđuje. Front je koalicija koja se nije formirala oko mandata i fotelja. Mi smo se okupili oko zajedničkih prinicipa, kreirali i dogovorili se o zajedničkoj politici, osnovnim pravilima međusobnih odnosa i konsenzusom izabrali lidera (Miodraga Lekića) koji je za kratko vreme postao najpopularnija politička ličnost u zemlji – kazao je on.

Poziv na političku saradnju prošle nedelje uputio je i funkcioner Fronta Andrija Mandić koji je kazao da opozicija treba da formira zajedničku listu koju bi predvodo Lekić. Medojević je kazao da je posebno važno da u Front uđe SNP, navodeći da skoro nemoguće odgonetnuti šta je politika Milićeve partije. On je upozorio da nije dobra politika koja je zasnovana samo na partijskom interesu i mandatima.

– Zato začuđuje politika SNP-a, koja Frontu nudi koaliciju u Mojkovcu i Beranama, pokušavajući da pregovorima sačuva mandate koje su izgubili zbog konfuzne politike centrale, ali na Cetinju izlaze samostalno. Nije vreme za sitna šišnjarska trgovanja oko mandata. Sudbina zemlje je u pitanju i DF poziva sve da nam se priključe, postanu deo Fronta i da pod Lekićevim rukovodstvom donesemo dugo očekivane političke promene – kazao je on.


 

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne...

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba...

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put...

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer...

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod...

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog...

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao...

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje...

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru...

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na...

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na...

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja...

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod...

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja...

MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING