Merkel čestitala Vučiću i pozvala ga u posetu Berlinu

Nemačka kancelarka Angela Merkel čestitala je Aleksandru Vučiću preuzimanje dužnosti predsednika Vlade Srbije, pozvala ga u posetu Berlinu i poručila da će njena vlada i dalje snažno podržavati Srbiju na putu reformi i evrointegracija.

„Poštovani gospodine predsedniče Vlade, srdačno Vam čestitam preuzimanje dužnosti. Za predstojeće zadatke, pre svega za sprovođenje neophodnih reformi, želim Vama i građanima Vaše zemlje puno snage i odlučnosti“, navela je Merkel u čestitki koju je uputila Vučiću.

Nemačka kancelarka je istakla da će uspesi u tim nastojanjima dati nove impulse u procesu približavanja Evropskoj uniji i doprineće daljoj normalizaciji dobrosusedskih odnosa sa Kosovom.

„Na tom putu će Savezna vlada Vašu zemlju i ubuduće snažno podržavati. Bilo bi mi zadovoljstvo da Vas uskoro primim u posetu u Berlinu. Za rešavanje zadataka koji su pred Vama želim Vam svako dobro, mnogo sreće i mnogo uspeha“, navodi se u čestitki Angele Merkel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.