Mihajlović: Izbori zavise od reformi

Podeli vest:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

ponedeljak, 23. dec 2013, 11:02 – 12:58

O vanrednim izborima nije bilo reči ni na stranačkim organima, niti sa koalicionim partenerima, a o tome su samo svoje lično mišljenje iznosili članovi Predsedništva SNS, ili članovi stranke, kaže potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović. Izbori će zavisiti od toga kojom brzinom idemo ka reformama, a mi hoćemo brzo, dodaje Mihajlović.

Potpredsednica Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je da na stranačkim organima nije bilo reči o eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima i da takvog razgovora nije bilo ni sa koalicionim partnerima, uz ocenu da će izbori zavisiti od toga kojom se brzinom ide ka reformama.

Ministarka energetike Zorana Mihajlović rekla je da bi osnova za eventualni otpis duga prezaduženim građanima bila prvo postojanje socijalne karte, koju bi trebalo uraditi, pa bi se onda o tome moglo razgovarati.

Govoreći o otpisivanju dugova prezaduženim građanima u Hrvatskoj, rekla je da je stanje u Srbiji drugačije i da treba uzeti u obzir građane koji redovno plaćaju sve svoje račune.

Razlika između Srbije i Hrvatske je i u tome što kod nas ima preduzeća u restruktuiranju koja duguju stotine miliona dinara za struju i gas, rekla je Mihajlovićeva.

Mihajlović je na konferenciji za novinare, rekla da su članovi Predsedništva SNS, kao i članovi stranke, izlazili u javnost i iznosili svoje mišljenje o tome da li su za ili protiv izbora, da je među njima bila i ona, ali da treba podvući da su reforme imperativni cilj.

Prema njenim rečima, u 2014. godini treba završiti sa svim rezovima koji se moraju učiniti i u privredi i ne sme se dozvoliti da se formira antireformski blok ili antireformsko ponašanje.

Objasnila jue da pod time podrazumeva stalni otpor da kada god se želi da se nešto učini, iz raznih razloga, to ne može da se uradi.

“Izbori će zavisiti od toga kojom brzinom idemo ka reformama – a mi hoćemo brzo”, rekla je Mihajlović.

Ministarka je ponovila da nije bilo razgovora nitu unutar stranke niti sa koalicionim partnerima o vanrednim izborima.

“Koalicioni partneri ili bilo ko drugi moraju da razmišljaju o tome kada kažu da reforme ne smeju biti razlog za izbore, a kada sa druge strane, imamo javna preduzeća koja nisu reformisana, a pripadaju takođe, na neki način, koalicionim partnerima”, rekla je Mihajlović upitana da prokomentariše izjave iz SPS-a da izbori ne bi bili dobri za brzinu reformi.

Godina velikih političkih iskoraka

U 2013. godini napravljeni su veliki politički iskoraci u evropskim integracijama i po pitanju Kosova i Metohije, a za SNS je 2014. godina reformi, pre svega u ekonomiji, izjavila je Zorana Mihajlović.

Mihajlović je analizirajući proteklu godinu, rekla da je SNS, koja čini vladu Srbije posebno ponosna što je napravljen veliki iskorak ka evropskim integracijama i što su za vreme ove vlade u kojoj su i naprednjaci otvoreni pregovori sa EU.

“To smatramo veoma važnim za građane Srbije i za našu zemlju i na to smo posebno ponosni i zato to stavljamo na prvo mesto”, rekla je Mihajlović koja je istakla da je napravljen i jedan ogroman politički iskorak oko Kosova i Metohije, potpisivanje sporazuma u Briselu, a takođe i sporazuma u energetici, telekomunikacjama, organizaciji izbora, formiranja ZSO…

“Tu posebno ističem i poverenje koje Srbi sa KiM imaju ne samo u vladu već pre svega u predsednika SNS Aleksandra Vučića”, rekla je ona.

Ona je istakla i rezultate u borbi protiv korupcije i kriminala i uspostavljanje sistema u toj borbi, stabilan kurs dinara bez trošenja sredstava iz deviznih rezervi da bi se on branio, niska inflacija, zaustavljene rasta nezaposlenosti…

“Region u kojem nije zaustavljen rast nezaposlenosti jeste Vojvodina i duboko verujem da će tu doći do određenih promena i da će građani Vojvodine dobiti drugačiju vlast koja će krenuti za građane Vojvodine, a ne za sebe”, dodala je Mihajlović.

Ona je u sferi ekonomije istakla i “Er Srbiju”, 100 miliona dolara za navodnjavanje, skoru izgradnju novog elektroenergetskog objekta u Kostolcu…

SNS je ponosna na sve što je urađeno u prethodnom periodu, ali nije zadovoljna rekla je ona i navela da je za SNS 2014. godina reformi pre svega u ekonomiji.

“Efikasnih intenzivnih reformi – pre svega u ekonomiji. Kao što smo napravili politički iskorak – u evropskim integracijama, tako pravimo u 2014. godini ekonomski iskorak, jer želimo sve da se u Srbiji živi bolje, otvraju nova radna mesta i životni standard bude viši”, rekla je Mihajlović i najavila završetak restrukturiranja preduzeća u narednoj godini.

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne...

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba...

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put...

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer...

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod...

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog...

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao...

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje...

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru...

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na...

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na...

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja...

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod...

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja...

Prijepolje na društvenim mrežama

MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING