Milan Krkobabić: Ključna stvar je program privrednog oporavka

Potpredsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić izjavio je danas da je ključna stvar u rekonstrukciji vlade to kakav će biti novi program privrednog oporavka i izlaska zemlje iz krize i ko će iza njega da stoji.

Krkobabić je rekao da PUPS do sada nije učestvovao u razgovorima o rekonstrukciji vlade koji se vode između Socijalističke partije Srbije i Srpske napredne stranke, istakavši da ne zna hoće li tokom njih biti definisani novi ciljevi vlade i praviti novi koalicioni dogovor.

„Ti razgovori su ključni, mi ih ohrabrujemo da ih što pre okončaju. Spremni smo da strpljivo i pažljivo sačekamo rezultate tih razgovora i da onda kada definišu osnovne stvari da se priključimo daljim razgovorima“, rekao je Krkobabić za TV B92.

Prema njegovim rečima, PUPS strpljivo čeka zvaničan poziv na sastanke s partnerima, a za tu stranku je glavna tema zaštita penzionera i zaposlenih u javnom sektoru.

„Čekamo zvaničan poziv na sastanke sa partnerima, nakon što oni definišu neke stvari i konstatuju da treba menjati i definisati nove ciljeve ili potvrditi postojeće. Ono što smo dosad definisali kao kljucne stvari jesu borba protiv korupcije i ekonomski oporavak, ali za nas je glavna tema zaštita penzija, penzionera i zaposlenih u javnom sektoru“, rekao je Krkobabić.

Potpredsednik PUPS-a je rekao da novi ministar finansija ne bi trebalo da bude „zvezda“, već da povede Srbiju „zvezdanim putem“, istakavši da je ubeđen da kandidat za mesto ministra ima koncept „koji je delom i koncept Aleksandra Vučića“.

Krkobabić je odbacio tvrdnje da PUPS ima „embargo na promenu penzija“ i poručio da „niko ne sme da pomisli da ih menja preko noći“.

„Krenuli smo u reformu sistema, ali ta oblast može da se reformiše samo zajedno sa svim ostalim segmentima. Mi samo predstavljamo tih 1.700.000 ljudi. Nemamo mi embargo na penzije, one su egzistencijalna stvar. To su bitna i krupna pitanja, a ako bilo ko pomisli da preko noći može da promeni sudbinu 1,7 miliona ljudi, taj ne radi ozbiljno“, zaključio je Krkobabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.