Muftija Muhamed Jusufspahić kritikovao Ugljanina i Ljajića

Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić kritikovao je danas ministra bez portfelja Sulejmana Ugljanina i ministra trgovine i telekomunikacija Rasima Ljajića zbog mešanja u pitanja Islamske zajednice Srbije.

Muftija je dvojici ministara poručio da im treba dati ahmediju (versku kapu uleme) „pošto očigledno hoće da budu muftije i reisi“.

 

„Eto postoji u Srbijanskoj vladi ona Kancelarija za odnose sa verskim zajednicama, ali verujte da postoji i ono jedno ministarstvo za islamski veru, i tu je ministar Sulejman Ugljanin koji to radi, i iz ovoga ministarstva gde je Rasim (Ljajić), gde se oni mešaju u pitanja islamske zajednice“, kazao je muftija novinarima posle čitanja Bajramske poslanice.

 

Upitan da li su predstavnici Islamske zajednice Srbije bili pozvani na verski skup u Turskoj, muftija je odgovorio da niko nije pozvan, ali da u Tursku, kako je rekao, često idu „ona dva naša muslimana“.

 

Muftija je kazao i da su političari koji se mešaju u verska pitanja maharadže, i da „se sa maharadžama ne idu u Aziju, a kamoli u Evropu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.