Nastavak razgovora o ekonomskim merama

nedelja, 02. jun 2013, 17:50 – 18:46

Na sastanku Ivice Dačića, Aleksandra Vučića, Mlađana Dinkića i dogovoreno da se tokom nedelje razgovori nastave na nivou vladajuće koalicije, kao i da se održe razgovori sa članovima Fiskalnog saveta, Nacionalnog saveta za privredni oporavak Srbije i Socijalno-ekonomskog saveta. Sastanku prisustvovala i Jorgovanka Tabaković.

Premijer Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i minstar privrede i finansija Mlađan Dinkić razgovarali su na današnjem sastanku o ekonomskoj situaciji u zemlji, načinu prevladavanja nasleđenog teškog ekonomskog stanja, fiskalnoj konsolidaciji i merama koje treba da omoguće privredni razvoj, investicije i bolji život građana.

Dacic Vucic Dinkic.jpg

U radu sastanka učestvovala je i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, saopšteno je iz Vlade.

Dogovoreno je da se tokom nedelje razgovori nastave na nivou vladajuće koalicije, kao i da se održe razgovori sa članovima Fiskalnog saveta, Nacionalnog saveta za privredni oporavak Srbije i Socijalno-ekonomskog saveta.

SNS insistira u okviru mera za poboljšanje ekonomske situacije na fiskalnoj disciplini, popravljanju investicione klime i efikasnoj reformi javnih preduzeća, državne uprave i rešavanju pitanja preduzeća u restrukturiranju, rekla je posle sednice Predsedništva te stranke potpredsednica naprednjaka Zorana Mihajlović.

Uoči sastanka, premijer Dačić je ukazao da je osnovni problem koji je nastao u javnim finansijama manji priliv u budžetu, ističući da javna potrošnja mora da se smanji, ali da teret krize ne može da se prevali samo na najsiromašnije.

Prema rečima ministra Dinkića, razmišljanja Fiskalnog saveta su ispravna ali neophodno je postići konsenzus o merama koje treba preduzeti.

Za sutra je najavljena sednica vlade, a ministar poljoprivrede Goran Knežević izjavio je na sednici parlamenta na kojoj se raspravljalo o ekonomskoj krizi da će vlada 3. juna izaći sa konkretnim stavom za ublažavanje teške finansijske situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.