Nikolić i Dačić stigli u Zagreb u pratnji 13 automobila

Tanjug | 30. 06. 2013. – 17:13h izmena vesti 19:49h
| Komentara: 26

Srpski predsednik Tomislav Nikolić i premijer Ivica Dačić doputovali su u nedelju popodne u Zagreb, radi centralne proslave ulaska Hrvatske u Evropsku uniju.

Na putu od zagrebačkog aerodrome „Pleso“ do Gornjeg grada u Zagrebu, visoku delegaciju Srbije obezbeđivala je danas kolona od čak 13 automobila, objavio je zagrebački portal „Index.hr“. Kao i sve zvaničnike, i Nikolića i Dačića je, kako se navodi, dočekao „crveni tepih“.

 

 

Nikolić se pre učešća na svečanostima sastao s predstavnicima Srba u Hrvatskoj – zastupnicima u Hrvatskom saboru i čelnim ljudima srpskih institucija i organizacija, kao i sa predsednikom Češke Milošem Zemanom.

Sa Zemanom, Nikolić je razgovarao o unapređenju ekonomske saradnje dveju država, pre svega o mogućnosti povećanja investicija u Srbiju i učešća čeških kompanija u privatizacijama. Češki predsednik je pružio punu podršku Srbiji u dijalogu sa Prištinom i procesu daljeg približavanja EU, javlja izveštač Tanjuga iz Zagreba.

U ponedeljak ujutro, Nikolić će zajedno sa čelnicima ostalih zemalja regiona prisustvovati radnom doručku kod predsednika Hrvatske Ive Josipovića.

Ovo je prva Nikolićeva poseta Hrvatskoj otkad je izabran za predsednika Srbije.

 

 

Na proslavu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji stiže 15 predsednika država, 13 predsednika vlada, tri predsednika parlamenata i brojni ministri i drugi gosti – ukupno 170 visokih zvaničnika.

Celu manifestaciju, od puteva prolaska delegacija do Jelačićevog trga i Gornjeg grada obezbeđuje oko 1.000 policajaca iz zagrebačke i drugih policijskih uprava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.