Nikolić: Odlučujuća godina za Srbiju

petak, 13. sep 2013, 20:15 – 23:01

Pokrenuli smo mnogo za godinu dana, ovo su odlučujući meseci koji su pred nama i odlučujuća godina, rekao predsednik Tomislav Nikolić i zamolio građane za još malo strpljenja.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je Srbija na dobrom putu, da je ovo odlučujuća godina i da građani uskoro mogu očekivati bolji život.

Tomislav-Nikolic.jpg

Ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi, koji je prisustvovao manifestaciji, rekao je da je šljiva iz Srbije već prisutna na američkom tržistu.

„Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) već sarađuje s malim poljoprivrednim proizvođačima u Srbiji kako bismo podigli lanac proizvodnje, tako da se ne izvozi samo sirovo voće, već i prerađeno, poput slatka, pekmeza, pa i šljivovice“, rekao je Kirbi.

Kirbi je rekao da je i njegov deda nekad proizvodio rakiju i da je ponosan na to, kao i da zna da predsednik Srbije Tomislav Nikolić proizvodi rakiju. „Uvek ću rado sa predsednikom Nikolićem popiti čašicu rakije“, rekao je američki ambasador.

„Pokrenuli smo mnogo za godinu dana, ovo su odlučujući meseci koji su pred nama i odlučujuća godina i ja vas moliim za još malo strpljenja jer će ovo da rezultira boljim životom za nas i našu decu“, rekao je Nikolić u selu Grgure kraj Blaca, gde je održana kulturno-privredna manifestacija „Selo slavi šljivu“.

Ovoj manifestaciji prisustvovali su i ambasadori Argentine, Australije, Francuske, Rusije, Koreje, Pakistana, SAD.

„Srbija jeste na dobrom putu i prisustvo ovih ambasdora je dobar znak“, rekao je predsednik.

Govoreći o boljem životu građana, Nikolić je naveo da danas u svetu kada kažete da ste iz Srbije oseća se da nas već drugačije gledajlu.

Nikolić je pozvao građane da ne napuštaju ove krajeve, da se više ne vide puste kuće i imanja, da učitelji i nastavnici ne budu tehnološki višak a, kako je kazao, država je dužna da obezbedi uslove za to.

U selu Grgure večeras je održana 4. kulturno-privredna manifestacija „Selo slavi šljivu“ a ovaj kraj je poznat po gajenju ovog voća tako da je na površini od 5.000 hektara zasađeno više od dva miliona stabala šljive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.