Nikolić sutra daje mandat Vučiću

ponedeljak, 21. apr 2014, 10:50 – 11:17

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poveriće sutra lideru Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću mandat da sastavi novu vladu.

Predsednik Nikolić će prethodno na kosultacijama s predstavnicima koalicije oko SNS-a razgovarati o novoj vladi koja bi, prema ranijim najavama, trebalo da bude formirana do 27. aprila, prenosi Beta.

Nikolic-Vucic.jpg

Nikolić je u četvrtak 17. aprila počeo konsultacije o novoj vladi s predstavnicima izbornih lista koje su ušle u parlament.

Posle konsultacija u četvrtak, predsednik SVM-a Ištvan Pastor rekao je da je predsednika Srbije izvestio o stavu SVM da bude deo parlamentarne većine, a predsednik SPS-a Ivica Dačić rekao je da je koalicija oko socijalista spremna da bude deo parlamentarne većine.

Predsedništvo SPS-a je u četvrtak na sednici održanoj posle konsultacija kod predsednika Srbije odlučilo da prihvati predlog lidera SNS-a i budućeg premijera Aleksandra Vučića o učešću u novoj Vladi Srbije.

SNS je na izborima 16. marta osvojio 158 poslaničkih mandata, SPS 44, a SVM šest mandata.

Pored SVM-a i SPS-a, predsednik Srbije je razgovarao i s predstavnicima Demokratske stranke, koja u novom skupštinskom zazivu ima 19 poslanika, koalicije oko Nove demokratske stranke, koja ima 18 poslanika, i s predstavnicima Stranke demokratske akcije Sandžaka i Partije za demokratsko delovanje.

Lider DS-a Dragan Đilas izjavio je tada da ta stranka ne može biti deo nove vlade Srbije, kao i da nije ni dobio poziv za pregovore o njenom formiranju.

Predsednik NDS-a Boris Tadić rekao je da lista okupljena oko te stranke neće ući u vladu u kojoj bi bio SPS, jer smatra da ta vlada ne bi bila delotvorna, i negirao navode medija da će pojedinci iz NDS-a biti u novoj vladi.

Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je da ta stranka neće ući u novu vladu po svaku cenu, ali da očekuje poziv od mandatara i izrazio spremnost da učestvuje u zajedničkom radu na koncpetu održivog razvoja.

Predsednik PDD-a Riza Halimi je posle konusltacija kod predsednika Srbije u četvrtak rekao da ta stranka nema pretenziju da učestvuje direktno u vladi, ali da je zainteresovana da preko nove vlade bude direktan partner u rešavanju životnih problema Albanaca u Bujanovcu, Preševu i Medveđi.

SDA u novom skupštinskom sazivu ima tri mandata, a PDD dva poslanička mandata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.