Nikolić: Teški uslovi koje nam postavlja nemački Bundestag

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da postoje uslovi nemačkog Bundestaga Srbiji za ulazak u Evropsku uniju koje je veoma teško ispuniti, ukazujući da Srbija nije i ne može da prizna Kosovo.

Nikolić je u intervjuu Hrvatskoj-radio televiziji objasnio da su nemački uslovi motivisani time što je Berlin priznao Kosovo i želi da vidi kako se odnosi između dve države koje je priznala dobro razvijaju.

– Međutim, Srbija nije priznala, ne može, i postoje uslovi koje ne može da ispuni ukoliko se zaista ne desi nešto što bi omogućilo da Srbija i ta takozvana država Kosovo, jednog dana budu dve države. U ovim uslovima, pri ovakvom odnosu snaga, to je apsolutno nemoguće – rekao je Nikolić, koji je boravio u Zagrebu na svečanostima povodom ulaska Hrvatske u EU.

Predsednik Srbije je kazao da će ozbiljno razgovarati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel kako bi video da li se u uslovima Bundestaga zapravo krije zahtev da Srbija prizna nezavisnost Kosova.

On je istakao da EU kao organizacija, međutim, „u svakom svom izveštaju i razgovoru s nama ističe da se oni ne mešaju u to, da su statusno neutralni i da ne traže od nas da priznamo nezavisnost Kosova“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.