Odalović: Nema prekida u radu Vlade

četvrtak, 08. avg 2013, 08:03 – 08:25

Vlada Srbije radi normalno, bez obzira na to što će biti određenih promena i neće biti nikakvog prekida, ni diskontinuiteta u njenom radu, rekao generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović.

Generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović rekao je da Vlada Srbije radi normalno, bez obzira na to što će biti određenih promena i neće biti nikakvog prekida, ni diskontinuiteta u njenom radu.

Odalović je, gostujući u Jutarnjem programu RTS, rekao da će koalicioni dogovor predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivice Dačića i lidera Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandara Vučića sa koalicionim partnerima, koji čini njihove koalicije, biti odlučujući i da očekuje da će u najavljenim rokovima sve biti okončano.

Odalović je rekao da očekuje da će u poslednjoj nedelji avgusta biti i zasedanje Narodne skupštine, na kojem će biti konstatovane ostavke i najverovatnije biti donete izmene i dopune zakona o ministarstvima.

Prema njegovim rečima, razmotriće se da li će biti nekih ministarstava koja će se deliti, ili će neka biti spajana ili neke nadležnosti iz jednog preneta u drugo, a potom će se birati novi ministri.

„Najnormalnije rade i ona ministarstva u kojima je skoro izvesno da neki neće biti ministri u septembru mesecu, ali se i oni odgovorno odnose prema poslu“, dodao je Odalović.

Govoreći o razgovorima sa Prištinom, Odalović je rekao da je potrebno da se u razgovorima u Briselu o pitanju telekomunikacija nađe rešenje, jer je ono na kojem insistira Priština veoma problematično.

Odalović je rekao da u svim temama u razgovorima u Briselu Priština pokušava da nametne državnost Kosova, što ne samo da nije u redu, nego i otežava funkcionisanje telekomunikacionog sistema na čitavoj teritoriji i ugrožava i kosovske Albance i koji u ovom trenutku plaćaju najskuplje impulse.

Priština nastoji da i u oblasti telekomunikacija, kao i u drugim oblastima – pravosuđa, integrisanja bezbednosnih struktura u kosovsku policiju nametne republiku Kosovo, rekao je Odalović i dodao da rešenjem ne bi smela samo jedna strana da bude zadovoljna.

On je istakao da je srpski operater izgradio konkurentnu infrastrukturu na prostoru Kosova i Metohije, što predstavlja imovinu građana i da ne bi smeo da se na takav način brutalno otme tehnički pozivni broj, koji bi bio samo u funkciji promovisanja nezavisnosti Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.