Pozovite nas

"Ovo nije Dačićeva, već Vlada Srbije"

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Štampaj
Facebook
Email
WhatsApp

petak, 16. avg 2013, 12:49 – 14:29

Rešenja za rekonstruisanu Vladu mogu se očekivati iduće sedmice, kaže potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović. Na izjave iz SPS-a da je “ovo Dačićeva Vlada”, Mihajlović odgovara – “Ovo nije Vlada Ivice Dačića, ovo je Vlada Srbije”.

Potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović izjavila je da još nije postignut dogovor ni o resorima, niti o budućim ministrima i da će iduće sedmice biti intenzivirani razgovori o rekonstrukciji na svim nivoima.

Zorana Mihajlović je rekla da je od lidera SNS-a i potpredsednika vlade Aleksandra Vučića dobila nalog da snimi situaciju u istraživačkoj stanici Petnica i da nađe sistemsko rešenje za njeno finansiranje.

“To je pitanje cele Vlade da vidimo kako da se finansira Petnica”, rekla je Mihajlović, dodajući da više ne sme da se dogodi situacija da Petnica godinu završi tako što su obustavljeni svi istraživački projekti.

Mihajlović je najavila da će za petnaestak dana izaći sa predlogom za Petnicu, bez obzira na to ko će biti novi ministar prosvete i nauke.

Mihajlović je, na konferenciji za novinare u sedištu SNS-a, rekla da se rešenja za rekonstruisanu Vladu mogu očekivati iduće sedmice, posle intenziviranja razgovora i unutar stranke, i sa koalicionim partnertima.

“Još nisu postignuti dogovori ni o resorima, niti o konkretnim imenima”, rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, za sedam, do osam dana biće održano Predsedništvo SNS-a, na kojem će se izjasniti o konkretnim predlozima.

Na pitanje da li će biti formirano posebno ministarstvo za evropske integrcije i da li će biti izdvojen resor za zaštitu čovekove okoline, Mihajlović je rekla da “sve što se pojavljuje u medijima iz takozvanih obaveštenih izvora, kao i imena o kojima se govori, jesu samo spekulacije, jer razgovori još traju”, i unutar SNS-a i sa partnerima.

“Sve će biti poznato 26, 27. avgusta, kada predlozi dođu u Skupštinu”, precizirala je ministarka.

Povodom izjave potpredsednice SPS-a Slavice Đukić Dejanović da je “ovo Dačićeva Vlada”, Mihajlović je rekla – “Ovo nije Vlada Ivice Dačića, ovo je Vlada Srbije”.

Komentarišući poziv Lazaru Krstiću da vodi resor finansija, Mihajlović je rekla da je njena stranka ponosna na činjenicu da je on spreman da se angažuje u Vladi i na napretku naše zemlje, te da je njegov dolazak signal svim našim mladim, obrazovanim ljudima u svetu da Srbija računa sa njihovim znanjem.

Predlogom Krstiću da bude ministar u Vladi Srbije, SNS je pokazao da je njen ključni kriterijum za izbor kadrova stručnost i znanje, a ne partijska pripadnost.

Sprega tajkuna, političara i analitičara

Potpredsednica Srpske napredne stranke rekla je da je potpuno jasno da postoji sprega tajkuna i pojedinih političara, kao i analitičara kako bi, bez argumenata, napadali tu stranku i njenog lidera Aleksandra Vučića.

“Ko plaća te analitičare? Da li je to Miroslav Mišković?”, upitala je Mihajlović.

Na pitanje novinara koji su to ljudi u pitanju, ona nije navela konkretna imena, ali je istakla da bi bilo bolje da postoji ozbiljna opozicija koja bi iznosila ozbiljne kritike i time uticala na bolji rad Vlade.

Mihajlović je navela da je cilj naprednjaka, pored ostalog, i to da oni koji se u budućnosti budu bavili borbom protiv korupcije i kriminala ne dođu u situaciju da budu napadani upravo od takvih ljudi.

Komentarišući, kako kaže, priče o nekakvoj autokratiji, Mihajlović je rekla da ih ne razume, jer ako je većina za ono što radi SNS i njen predsednik, “onda je to, valjda, demokratija”.

“Da li je beskompromisna borba protiv korupcije i kriminala, činjenica da u toj borbi nema zaštićenih, nalaženje starteškog partnera za JAT, stvaranje novog investicoionog ambijenta, da li je sve to autokratija”, zapitala je funkcionerka naprednjaka.

Na pitanje da prokomentariše nedavne napade funckionera crnogorskog Demokratskog fronta Nebojše Medojevića na SNS i predsednika stranke Aleksandra Vučića, Zorana Mihajlović je rekla da je njega plaćao zemunski klan i da bi bilo bolje da se ne bavi unutrašnjim pitanjima Srbije.

“Medojević? To je onaj čovek koga je plaćao zemunski klan i koji danas govori o SNS i predsedniku strane Aleksandru Vučiću? Bilo bi mu bolje da se bavi, na primer, Kombinatom aluminijuma u Podgorici i tužbama, odnosno ekonomskom situacijom u Crnoj Gori, nego unutrašnjim stvarima Srbije”, rekla je Mihajlović.

Na pitanje novinara da objasni informaciju da je Medojevića plaćao zemunski klan, Mihajlović je odgovorila da “imaju takve informacije” koje, ako bude reakcije, mogu i da dokažu.

Medojević je poslednjih dana u više navrata izjavljivao da je promena vlasti u Srbiji dovela do “obnavljanja uticaja balkanske mafije” i da srpski premijer i prvi potpredsednik Vlade, Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, štite odbeglog narkobosa Darka Šarića.

NE PROPUSTITE

MARKETING
MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne...

Prijepolje kroz vrijeme

To je u stara vremena bio veliki šeher. Kad je Osvajač...

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba...

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put...

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer...

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod...

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog...

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao...

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje...

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru...

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na...

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na...

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja...

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod...

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja...

Dešavanja u gradu

16 апр
Tue 18:00
Dom Kulture, Prijepolje

BABA JAGA – SINH

Prijepolje na društvenim mrežama

Grad Prijepolje

Poslovni vodič

MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING
×