Pantić: Uprkos najavi bojkota, očekujemo dovoljno glasača

Na izborima za lokalne organe vlasti na severu Kosmeta se može očekivati da na birališta izađe između 15 i 20 odsto gradjana, izjavio je danas kandidat za gradonačelnika u Kosovskoj Mitrovici Krstimir Pantić, ističući da je uslov za to vodjenje dobre predizborne kampanje.

„Odziv sasvim sigurno neće biti kao na izborima koje je prošli put organizovala Republička izborna komisija“, rekao je on u Jutarnjem programu RTS-a i dodao da bi očekivanih 15 do 20 odsto ipak „bilo sasvim dovoljno da stranke bliske Beogradu sačuvaju vlast i nastave istim onim putem kojim su građane vodili dosadašnji predsednici opština“ (na severu).

Govoreći o atmosferi uoči lokalnih izbora, zakazanih za 3. novembar, Pantić je ocenio da „građani u Kosovskoj Mitrovici zaista jesu zbunjeni i uplašeni. Dobar deo jeste za bojkot izbora zato što još nema objašnjenja i nema kampanje“, koju bi Vlada Republike Srbije trebalo što pre da počne.

„Siguran sam da će izlaznost biti mnogo veća ako se građanima objasni da je to u njihovom interesu“, rekao je on i kao argument naveo ponašanje Albanaca u opštinama Bujanovac i Preševo.

„Oni sve češće govore o tome da ne priznaju državu Srbiju, ali ne propuštaju priliku da izadju na lokalne izbore koje organizuje vlada u Beogradu. Ne žele da ispuste vlast i kontrolu u tim opštinama jer znaju da će im položaj biti znatno teži ako o njima bude odlučivao neko drugi“, rekao je Pantić.

Ističući da „od Albanaca treba da učimo ono što je dobro i da izlaskom na izbore sačuvamo pre svega naše gradjane“, on je dodao da se boji da će, „ako dođu stranke koje su bliske Prištini, početi sa osipa stanovništvo, pre svega u Kosovskoj Mitrovici, a onda i tri ostale opštine na severu pokrajine“.

„Svakako da je antikampanja protiv izlaska na izbore počela. To je zaista jaka kampanja“, rekao je Pantić.

Na pitanje da prokomentariše izjave svog protivkandidata u Kosovskoj Mitrovici, Olivera Ivanovića, da ima primera zastrašivanja gradjana uoči izbora, Pantić je rekao da je to moguće, ali je dodao da tvrdi da nema nikakve osnove za njegove optužbe da se sredstava iz budžeta zloupotrebljevaju za promovisanje bojkota izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.