Papuljas doputovao u dvodnevnu posetu Beogradu

Predsednik Grčke Karolos Papuljas doputovao je večeras u zvaničnu dvodnevnu posetu Beogradu, gde će razgovarati sa državnih vrhom Srbije.

Papuljasa je, na Aerodromu „Nikola Tesla“ u prisustvu garde, dočekao ministar kulture Bratislav Petković i predstavnici Ambasade Grčke u Beogradu.

Tokom posete Beogradu, grčki predsednik će razgovarati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom Ivicom Dačićem, predsednikom Narodne skupštine Nebojšom Stefanovićem i sa patrijarhom srpskim Irinejem.

Svečani doček predsedniku Grčke biće organizovan sutra ispred Palate „Srbija“, nakon čega će uslediti tet-a-tet razgovor dva predsednika.

Potom će se održati razgovori državnih delegacija Srbije i Grčke, posle kojih će dva predsednika razmeniti odlikovanja, najavljeno je iz kabineta predsednika Nikolića

Kako je saopštila grčka ambasada, Nikolić će predsedniku Papuljasu uručiti Orden Republike Srbije, a Papuljas Nikoliću Orden Velikog krsta reda spasitetelja.

Dva predsednika će se potom obratiti medijima.
Kako je najavljeno iz Ambasade Grčke, posle razgovora s Dačićem i Stefanovićem Papuljas će sutra uveče biti gost na zvaničnoj večeri koju će u njegovu čast prirediti predsednik Nikolić.

Drugog dana posete u sredu, 19. juna, Papuljas će prisustvovati Grčko-srpskom poslovnom forumu, u čijoj organizaciji učestvuje i Ambasada Grčke, a koji će biti održan u Hotelu „Hajat“.

Nakon toga, Papuljas će se sastati s patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Irinejem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.