Pastor: I Vojvodina tema razgovora sa Vučićem

Lider SVM Ištvan Pastor izjavio je da će pitanje Vojvodine, u prvom redu njenog budućeg ustavno-pravnog statusa, biti tema današnjeg razgovra sa predsednikom SNS i budućim mandatarom za sastav nove Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.
“

Pitanje Vojvodine sigurno i nezaobilazno će biti tema razgovora sa budućim premijerom Aleksandrom Vučićem, ne toliko s aspekta raspisivanja vanrednih pokrajinskih izbora, koliko Statuta pokrajine, zakona o finansiranju i budućeg ustavno-pravnog statusa Vojvodine”, rekao je Pastor.
 

On je u intervjuu novosadskom “Dnevniku” napomenuo da je to deo “nekog našeg predizbornog opredeljenja i nastupa, o čemu smo govorili i dobili podršku” na izborima.
 

Na pitanje o eventualnoj vezi dogovora o ulasku SVM u vlast i održavanja vanrednih pokrajinskih izbora, Pastor je odgovorio da to “nije stvar političkog dogovora, već fakata, primene odgovarajućih propisa”.
“

Lično ne očekujem skoro izbore u Vojvodini, ali ja sam taj koji gleda u pasulj i konstatuje stvari, a poteze vuče Bojan Pajtić i DS, s kojima smo u koaliciji u pokrajinskoj vlasti”, rekao je lider SVM, koji je i predsednik pokrajinske skupštine.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.