Raste podrška ulasku Crne Gore u NATO

Podrška građana ulasku Crne Gore u NATO iz godine u godinu raste, ali kada bi referendum sada bio raspisan, ishod bi bio neizvestan, zaključak je istraživanja Ipsos stratedžik marketinga, sprovedenog na 1.029 ispitanika.

Za članstvo u NATO u ovom trenutku bi glasalo 40 odsto građana, 39 osto je protiv, a ostali ne bi izašli na eventualni referendum ili su neodlučni, prenose Vijesti.

 

Rezultati istraživanja obuhvataju samo one koji su rekli da bi na referendum izašli, a izlaznost se u ovom trenutku procenjuje na 60 odsto.

 

Prema rečima Marka Uljarevića iz Ipsos stratedžik marketinga, podrška ulasku u NATO u poslednjih godinu dana je stabina i oscilira između i tri procenta, ali ako se gleda u odnosu na 2009, značajno je porastao procenat ljudi koji podržavaju NATO integracije.

 

U februaru 2009. godine za ulazak u NATO bilo je 31 odsto birača, a sada ih je devet odsto više.

 

Za NATO se opredelilo više od 70 odsto biračkog tela DPS i SDP, a slede pristalice Pozitivne sa 55 odsto.

 

Oko 20 odsto glasača SNP je za ulazak u NATO i samo osam odsto onih koji glasaju za Demokratski front.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.