Rebalans budžeta 1. jula u Skupštini

utorak, 18. jun 2013, 17:00 – 17:18

Vladajuća koalicija postigla saglasnost o rebalansu budžeta, rekao ministar finiansija Mlađan Dinkić, istakavši da će rasprava u Skupštini Srbije početi 1. jula.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić rekao je da je vladajuća koalicija postigla saglasnost o rebalansu budžeta i da će rasprava o tome u Skupštini Srbije početi 1. jula.

Mladjan Dinkic.jpg

Dinkić je objasnio da rebalans budžeta sutra ulazi u proceduru u vladi, da će u ponedeljak biti usvojen i upućen parlamentu.

„Pre nego što vlada usvoji ovaj paket mera, održaćemo sastanak sa Fiskalnim savetom, sa privrednicima i predstavnicima sindikata“, rekao je Dinkić i dodao da će na tom sastanku, pored njega biti i premijer Srbije Ivica Dačić i nadležni ministri.

Dinkić je poručio i da je Srbija daleko od bankrota, kao i da ukoliko bi se napravile mere samo u javnom sektoru, a ne i u privatnom da bi one bile kratkotrajne.

Govoreći konkretno o najvažnijim merama štednje, Dinkić je rekao da štednja u javnom sektoru podrazumeva smanjivanje rashoda za oko 500 miliona evra, dok će biti napravljene promene u poslovnoj klimi kroz izmene Zakona o radu i Zakona planiranju i izgradnji – ukidanjem suvišne birokratije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.