Skandal Hamitija nije jedini u diplomatskoj službi Kosova

Kabinet kosovske predsednice Atifete Jahjage je pre skoro godinu dana tražio opoziv zamenika ambasadora u Hrvatskoj Urtaka Hamitija pošto je u pijanom stanju prisustvovao zvaničnoj večeri za predsednicu, piše dnevnik Koha ditore u tekstu koji se bavi skandalima u diplomatskoj službi Kosova.

Portparol kosovske predsednice Arber Vlahiu je odbio da potvrdi da se tako nešto dogodilo, iako su prema dnevniku, tri očevica potvrdila dolazak Hamitija na večeru sa predsednicom u pijanom stanju.
 

Hamiti je prošle nedelje povučen sa funkcije otpravnika poslova kosovske ambasade u Hrvatskoj zbog vožnje u pijanom stanju i izazivanja lanČanog sudara u kojem je oštetio desetak parkiranih vozila u Zagrebu.

Posebna komisija koju je formirao kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj počela je rad na utvrđivanju odgovornosti Hamitija zbog poslednjeg skandala u Zagrebu.

Dnevnik piše da je prvi sekretar ambasade u Berlinu Fatmire Musliu, posle mnogobrojnih ekscesa, fizički napala tadašnjeg kosovskog ambasadora u Nemačkoj Viljsona Mirditu.

I u ovom slučaju MIP Kosova nije preduzeo nikakve mere protiv Musliu koja je, kako piše Koha ditore, rođena sestra poslanice Skupštine Kosova iz redova Demokratske partije Kosova, Ganimete Musliu.

Mirdita je o ponašanju Musliu pored MIP-a informisao premijera i predsednicu Kosova i prema njoj nisu preduzete nikakve mere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.