SNS bi podržao Nikolićev drum kroz Pionirski park

Aleksandar Jovičić, predsednik odborničke grupe SNS u beogradskom parlamentu, kaže za “Blic” da ne bi imao ništa protiv da se realizuje ideja Predsedništva Srbije i izgradi put kroz Pionirski park.

Predvodnik naprednjaka u Skupštini Beograda u izjavi za naš list nije isključio mogućnost da u slučaju da dođe na vlast u Beogradu podrži prekopavanje Pionirskog parka i izgradnju kolsko-pešačkog prilaza koji bi se koristio samo u posebnim prilikama i za VIP zvanice predsednika Nikolića.

– Prethodno bi trebalo proveriti da li postoji stvarna potreba za izgradnjom puta kroz park, a zatim i da li postoje urbanistički uslovi za to. Ako je to zaista neophodno za dolazak stranih zvanica, zašto da ne. Međutim, o tome se odlučuje konsenzusom u Skupštini grada – navodi Jovičić.

I dok iz Predsedništva Srbije demantuju da hoće da krče Pionirski park za put do zgrade predsednika, “Blic” saznaje da je nedavno formirana i radna grupa za realizaciju ovog projekta i traženje investitora za rekonstrukciju Pionirskog parka. Kako saznajemo, za članove radne grupe izabrani su Stanislava Pak Stanković, savetnica za medije predsednika Srbije, Jasmina Vasić, načelnik odeljenja u Sekretarijatu za stambene i komunalne poslove, Gordana Marković, načelnik odeljenja u Sekretarijatu za saobraćaj, Dejana Lukić iz Zavoda za zaštitu prirode i Zoran Tucić iz Zavoda za zaštitu spomenika Beograda.

Do zgrade Predsedništva može se doći sa tri strane – iz ulica Kneza Miloša i Kralja Milana i iz pravca Skupštine, pa nije jasno čemu izgradnja četvrtog puta, i to preko parka koji je zaštićen kao prirodno dobro.

Pionirski park je i deo kulturno-istorijske celine koja je od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju, pa ga štiti i Republički zavod za zaštitu spomenika kulture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.