SNS ponudio SVM-u da uđe u vladu

Podeli vest:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
SNS ponudio SVM-u da uđe u vladu
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

ponedeljak, 07. apr 2014, 13:04 – 19:33

Srpska napredna stranka ponudila je Savezu vojvođanskih Mađara da učestvuje u novoj Vladi Srbije, rekao je lider SNS-a Aleksandar Vučić. SVM spreman da bude partner u rešavanju problema u Srbiji, rekao Ištvan Pastor.

Srpska napredna stranka želi koaliciju sa SVM-om, rekao predsednik SNS-a Aleksandar Vučić, posle sastanka sa predsednikom SVM-a Ištvanom Pastorom o formiranju nove vlade.

Pastor je novinarima rekao da ta stranka ostaje pri platformi da ima državne sekretare, dok je Vučić rekao da naprednjaci nemaju ništa protiv da SVM ima i ministre u budućoj vladi.

Vučić je na pitanje da li će naprednjaci ponuditi otvoreni poziv i socijalistima i NDS-u, rekao da je Predsedništvo stranke donelo jednoglasnu odluku da pozove SVM u vladu, a da je bilo različitih mišljenja o tome da li u vladu da zovu NDS i koaliciju oko socijalista.

“Jedino za SVM nije bilo razmimoilaženja”, rekao je Vučić.

Prva tema razgovora bila je ekonomska situacija u zemlji. Vučić je rekao da je izneo sve podatke o fiskalnom deficitu i visini javnog duga. Naveo je da je zahvaljujući nekim veoma neodgovornim odlukama u prošlosti, pre svega od 2007. do 2009. Srbija izgubila 7,5 milijardi u prethodnih pet godina da će nastaviti da se zadužuje najmanje do 2016, da bi vratila dugove neogovornih poteza.

On je naveo da je na sutrašnje razgovore pozvao Ivicu Dačića kao nosioca liste koja je učestvovala na izborima i da ne zna u kojem će se sastavu ta koalicija pojaviti, odnosno da li će Dačić povesti predstavnike PUPS-a i JS-a.

Upitan šta očekuje od sutrašnjih razgovora, Vučić je rekao da to u ovom trenutku ništa ne može da kaže, ali da će izneti program SNS-a i da očekuje da Dačić iznese svoj stav.

Vučić je poručio da ne može u vladu s nekim ko će tražiti u ovakvoj situaciji povećanje plata u javnom sektoru.

“Ako mi budu rekli – hajde još jedanput da ne povećamo snagu privrede zemlje ili da ovako slabi povećavamo plate u javnom sektoru i penzije – ja ću reći da u tome ne mogu da učestvujem, a vi vidite kako ćete drugačije formirati vladu. A ako budu rekli da ćemo se odgovorno ponašati i preduzimati teške korake – onda ćemo razgovorati na drugačiji način”, rekao je Vučić.

Lider naprednjaka je dodao da će danas telefonski razgovarati sa NDS-om, a da će narednih dana s njima biti održan i sastanak.

Vučić je rekao da razgovara i sa vanstranačkim ličnostima, kao i sa prijateljima iz inostranstva i naglasio da SNS ne mora da ima većinu ministara u vladi, da će vlada imati najviše 19 članova i da će biti najmanja u modernoj srpskoj političkoj istoriji.

Nije bilo razgovora o promeni vlasti u Vojvodini

I Vučić i Pastor su rekli da uopšte nisu razgovarali o promeni vlasti u Vojvodini.

SNS-i-SVM.jpg

Govoreći o vlasti u Beogradu, Vučić je rekao da će se time baviti stranački organi i da će formiranje gradske vlasti biti završeno u zakonskom roku.

Pastor je nakon sastanka sa Vučićem istakao da je SVM spreman da bude partner u rešavanju problema u Srbiji, i izrazio uverenje da će program te stranke moći da bude deo programa buduće vlade.

Pastor je rekao da je zadovoljan današnjim razgovorom i da poziv doživljava kao priznanje stranci i potvrdu da se isplati biti pošten.

“Ništa novo od Vučića nismo čuli, čuli smo ono za šta smo ubeđeni da odgovora stvarnosti. Sigurno je da ova situacija u Srbiji nije nastala proteklih godinu dana. Sada je strmina prevelika, ruksak pretežak, počinju nam pucati ligamenti i ograničeni smo što se tiče manevarskog prostora”, rekao je Pastor.

On je rekao da je i pored toga SVM kao stranka spremna da učestvuje u rešavanju problema, jer joj je stalo do toga da deca u Srbiji mogu da žive i da se oni koji su otišli iz zemlje u nju vrate.

“Spremni smo da budemo partneri u tome, jer nam je to cilj”, poručio je Pastor.

Sastanak je počeo oko 11 sati u sedištu SNS-a u Beogradu, a u delegaciji SVM-a, koju predvodi predsednik stranke Ištvan Pastor, jesu i njeni funkcioneri Balint Pastor i Laslo Varga.

Na sastanku, u ime SNS-a, pored Vučića su i potpredsednici stranke Nebojša Stefanović i Goran Knežević, kao i funkcioneri Jadranka Joksimović i Maja Gojković.

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne...

Prijepolje kroz vrijeme

To je u stara vremena bio veliki šeher. Kad je Osvajač...

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba...

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put...

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer...

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod...

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog...

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao...

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje...

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru...

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na...

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na...

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja...

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod...

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja...

Prijepolje na društvenim mrežama

MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING