Upozorenje američkim građanima na Kosovu

petak, 18. apr 2014, 10:50 – 11:24

Biro za diplomatsku bezbednost američkog Stejt departmenta izdao saopštenje u kome poziva američke građane na Kosovu da budu oprezni tokom Uskrsa, aludirajući na opasnost od ekstremnog islamizma.

Saopštenje se zasniva na informacijama koje poseduje američka Ambasada u Prištini, a koje se odnose na pretnje pravoslavnim verskim objektima na Kosovu, prenose kosovski elektronski mediji.

Ovo je prvi put da jedna američka organizacija upućuje ovakav poziv američkim građanima na Kosovu uoči jednog od najvećih hrišćanskih praznika kao što je Uskrs, i da je aluzija više nego jasna svima onima koji prate „evoluciju i involviranje“ nekih segmenata kosovskog društva.

Sličnim saopštenjem ove interne vladine organizacije – Konsultativnog saveta za bezbednost van SAD-a, je u februaru takođe savetovana američkim građanima opreznost i skretana im je pažnja na „rast ekstremnog islamizma na Kosovu, a posebno van Prištine“.

„Uskrs ima izuzetnu važnost za hrišćansku zajednicu i katoličku i pravoslavnu i očekuje se da u njihovim verskim objektima bude znatno više ljudi nego obično. Imajući u vidu povremene pretnje verskim objaktima na Kosovu, posebno najpoznatijim crkvama u urbanim centrima, američka Ambasada želi da skrene pažnju svim američkim građaima na Kosovu da budu oprezni i da kosovskoj policiji javljaju o svakoj sumnjivoj aktivnosti „, kaže se u preporuci Saveta američkim građanima koji su na Kosovu ili planiraju da tamo putuju ovih dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.