Uskoro ocenjivanje rada ministara?

Podeli vest:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

nedelja, 26. okt 2014, 15:17 – 15:58

Ministri Nebojša Stefanović i Bratislav Gašić kažu da je sagledavanje rada svakog ministra očekivano i nužno. Normalno je da bude zamenjen onaj ko ne pokaže rezultate, ističe Stefanović. U SPS-u zadovoljni dosadašnjim radom vlade. Moguću rekonstrukciju DS vidi kao “političku igračku”.

Povodom pisanja medija o mogućim promenama ministara u januaru, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je “rekonstrukcija” u nadležnosti predsednika vlade i da on nema informaciju o bilo kakvim rokovima, prenosi Tanjug.

Ministri na sednici Skupstine.jpg

Mediji su objavili da će najverovatnije u januaru doći do nove rekonstrukcije Vlade Srbije i promene nekih ministara, što bi bila druga kadrovska promena otkako je formiran kabinet Aleksandra Vučića.

“Predsednik vlade će nakon šestomesečnog izveštaja o radu vlade sagledavati rad, kao što smo sagledavali rad svakog od direktora, tako ćemo sagledavati rad svakog ministra i mislim da je za nekog ko je izabran na javnu funkciju to potpuno prirodna stvar”, rekao je Stefanović novinarima u Skupštini Srbije.

Prema njegovim rečima, svako treba da pokaže šta je uradio, šta su njegovi rezultati.

“Naravno ako ti rezultati nisu dovoljno dobri, uopšte ne mora značiti da je taj čovek loš – ili nije dovoljno sposoban ili se nije snašao, ali država ne može da čeka, ali onaj ko ne pokaže rezultate potpuno je prirodno da bude zamenjen”, rekao je Stefanović.

Ponovio je da je to u nadležnost premijera i dodao da nema informaciju vezanu za rokove.

“Ali posle šestomesečnog izveštaja, pretpostavljam da će premijer više govoriti o tome”, zaključio je Stefanović.

Ministar odbrane Bratislav Gašić saglasan je sa idejom o ocenjivanju ministara i dodao da je to nužno.

“Apsolutno se slažem sa najavom premijera o ocenjivanju ministara. To je nužno. U narednih nedelju, dve svako od nas će predati izveštaj, a on kao premijer daće konačnu ocenu, a naravno i građani Srbije”, rekao je Gašić novinarima u Grabovici.

Bratislav Stefanovic.jpg

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin kaže da se o rekonstrukciji vlade nije razgovaralo, a da premijer svakodnevno ocenjuje rad ministara.

“Ne znam odakle vam to”, rekao je novinarima u Skupštini Srbije Vulin i dodao da nije ništa novo da se analizira rad funkcionera.

“Mislim da se svako od nas raduje da njegov rad bude adekvatno ocenjen”, istakao je Vulin i dodao da će o eventualnoj rekonstrukciji odlučivati premijer.

Poslanik Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević kaže da jedino premijer ima pravo i legitimitet da odgovori na pitanje o rekonstrukciji vlade, koja je po mišljenju te partije, od konstituisanja do danas pokazala da rešava probleme.

“Jedini koji može u ovom trenutku i koji ima potpuno pravo i legitimitet da da odgovor na pitanje o rekonstrukciji vlade je premijer Aleksandar Vučić. Što se tiče SPS, stranke koja jeste deo vladajuće koalicije, kao stranka koja je vrlo jasno rekla početkom konstituisanja da želimo da delimo vrednosti i odgovornosti ove vlade, mogu da kažem da mi jesmo zadovoljni svim onim što je ova vlada učinila i uradila od konstituisanja do danas”, rekao je Milićević novinarima u parlamentu.

Istakao je da vlada ide sigurnim putem koji je trasiran ekspozeom premijera Vučića i da unutar vlade postoji potpuna saglasnost i jedinstvo, odlučnost i opredeljenost u realizaciji ciljeva i načela.

“Za period od konstituisanja do danas vlada je po mišljenju poslaničkog kluba SPS pokazala ono što je najvažnije – sposobnost najpre da rešava probleme, da ide u susret problemima, a ne da okreće glavu, da vodi jednu odgovornu politiku ‘bez maski'”, rekao je Milićević.

Borislav Stefanovic.jpg

Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović rekao je da je “rekonstrukcija vlade” o kojoj se za sada samo spekuliše u medijima, još jedna “politička igračka” premijera Aleksandra Vučića, “koju periodično daje građanima Srbije”.

Stefanović smatra da se to radi kako bi se prikrila, kako kaže, endemska nesposobnost i nedostatak bilo kakvih konkretnih rezultata, najviše u ekonomiji i socijali.

Šef demokrata u parlamentu rekao je da ga to ne čudi i da je samo pitanje ko će “da ispadne sa vrteške”.

“To vam je kao igra muzičkih stolica, ima na primer tri stolice, a njih četvoro trči okolo, pa ko prvi sedne. U ovom slučaju će neko iz onoga što sebe naziva opozicijom da uđe, a neko da izađe, recimo SPS ili PUPS ili Velimir Ilić, to se kod njih nikad ne zna”, istakao je Stefanović.

Očekuje da se “rok stiskanja zuba” posle rekonstrukcije pomeri do kraja 2018. godine, pošto, kako je dodao, vlada često pomera te rokove.

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne...

Prijepolje kroz vrijeme

To je u stara vremena bio veliki šeher. Kad je Osvajač...

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba...

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put...

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer...

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod...

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog...

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao...

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje...

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru...

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na...

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na...

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja...

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod...

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja...

Prijepolje na društvenim mrežama

MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING