Varadi: Presuda Stanišiću bez uticaja na spor sa Hrvatskom

Bivši glavni zastupnik Srbije pred Međunarodnim sudom u Hagu Tibor Varadi ocenio je da oslobađajuće presude čelnicima srpske državne bezbednosti neće imati nikakvog uticaja na spor Srbije i Hrvatsk pred Međunarodnim sudom pravde.

– Mislim da one ne donose nikakav preokret već samo jednu dodatnu potvrdu da bi taj spor trebalo rešiti vansudskim putem – rekao je Varadi za „Danas“, govoreći o odluci Haškog tribunala da oslobodi Jovicu Stanišića i Franka Simatovića.

– Ponovio bih što sam više puta govorio – nadležnost suda (Međunarodnog suda pravde) je ograničena na genocid. U Hrvatskoj su počinjena teška krivična dela protiv Hrvata, počinjena su teška krivična dela i protiv Srba, pa i protiv drugih, no ta nedela ne dostižu prag genocida – rekao je on.

Varadi je ocenio da stvarne šanse pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu nema ni hrvatska tužba za genocid ni srpska protivtužba.

On je rekao da je potrebno izvršiti temeljnu analizu svih presuda Haškog tribunala, uključujući oslobađajuće presude Stanišiću i Simatoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.