Većina građana bi glasala za SNS

petak, 09. avg 2013, 13:48 – 14:05

Ukoliko bi se izbori organizovali u nedelju, glasalo bi 52,4 odsto građana, a više od 44 odsto potencijalnih glasača opredelilo bi se za SNS, aktuelnu koaliciju koju predvodi SPS podržalo bi 14,7 odsto građana, dok bi glas DS dalo 10,8 odsto ispitanika, pokazuje istraživanje Centra za demokratiju i razvoj, sproveo od 1. do 3. avgusta po principu slučajnog uzorka.

Više od polovine građana izašlo bi na izbore ako bi se organizovali u nedelju i najviše njih bi glas poverilo Srpskoj naprednoj stranci, pokazalo je istraživanje javnog mnjenja Centra za demokratiju i razvoj.

Glasacka-kutija.jpg

Predstavnici Centra za demokratiju i razvoj su novinarima u Novom Sadu rekli da je istraživanje pokazalo da bi glasalo 52,4 odsto građana, da 24,9 ne zna da li bi izašlo na glasanje, odnosno 22,7 odsto građana sigurno ne bi izašli na birališta, prenosi Beta.

Više od 44 odsto potencijalnih glasača opredelilo bi se za SNS, aktuelnu koaliciju koju predvodi Socijalistička partija Srbije podržalo bi 14,7 odsto građana, dok bi glas Demokratskoj stranci dalo 10,8 odsto ispitanika.

Istraživanje Centra je pokazalo da bi još jedino Demokratska stranka Srbije prešla cenzus (7,6 odsto), dok bi najbliža tom cilju bila Liberalno demokratska partija (4,1 odsto).

Na pitanje da li je bolje da aktuelna Vlada Srbije bude rekonstruisana ili da se raspišu vanredni parlamentarni izbori, 72,3 odsto smatra da je rekonstrukcija bolje rešenje, 15,2 odsto opredelilo se za izbore, dok je ostatak ispitanika rekao da „ne zna“.

Centar za demokratiju i razvoj je telefonsko ispitivanje građana sproveo od 1. do 3. avgusta po principu slučajnog uzorka na teritoriji Srbije bez Kosova. 

Kako je rečeno, ispitivanje je reprezentativno po polu, starosti, obrazovanju, nacionalnoj pripadnosti i tipu naselja i dobro predstavlja pripadajuću populaciju po svim relevantnim parametrima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.