Vladajuća koalicija o ekonomskim merama

petak, 07. jun 2013, 18:02 – 19:35

Čelnici vladajuće koalicije razgovaraju o merama za popunjavanje rupe u budžetu i spas ekonomije.

18.10 – Predsednici vladajućih stranaka i guvernerka Tabaković stigli u vilu „Bokeljka“ na razgovore o ekonomskim merama.

Treći put u poslednjih pet dana čelnici vladajuće koalicije razgovaraju o merama za popunjavanje rupe u budžetu i spas ekonomije.

Sastanku koji se održava u vili „Bokeljka“ na Dedinju prisustvuju premijer Ivica Dačić, vicepremijer Aleksandar Vučić, ministar Mlađan Dinkić, guverner NBS Jorgovanka Tabaković, savetnik za ekonomska pitanja prvog potpredsednka Vlade Siniša Mali. 

Premijer i vicepremijer Ivica Dačić i Aleksandar Vučić razgovarali su sinoć o ekonomskoj situaciji i merama koje treba doneti kako bi se ona stabilizovala. 

Premijer Ivica Dačić poručio je, tokom dana da je, osim štednje, neophodno povećanje prihoda i poboljšanje investicione klime, dok vicepremijer Aleksandar Vučić za narednih godinu-dve najavljuje reformu državne uprave i rešavanje pitanja preduzeća u restrukturiranju.  

Za sada se zna da neće biti zamrzavanja penzija niti smanjenja plata u javnom sektoru na svim nivoima, ali bi zarade mogle da bude smanjene u administraciji i preduzećima koja posluju sa gubitkom.

Ove godine neće biti ni otpuštanja u javnom sektoru, ali se najavljuju za sledeću godinu. Do konačnog dogovora, ministar finansija Mlađan Dinkić ne želi da govori o konkretnim merama, osim da je neizbežna oštra štednja. On je rekao da znatno moraju da se smanjerashodi.

Kada vladajuće stranke postignu dogovor oko plana izlaska iz krize, narednih dana slede konslultacije sa Fiskalnim savetom, MMF-om, Nacionalnim savetom za privredni oporavak i Socio-ekonomskim savetom.

Naredne nedelje Vlada bi trebalo da obelodani paket mera, a ministar finanisija očekuje da će se one, u okviru rebalansa budžeta, pred poslanicima naći u narednih mesec dana.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.