Vučić i Đilas o "Beogradu na vodi"

četvrtak, 15. avg 2013, 12:21 – 15:06

Na sastanku Aleksandra Vučića i Dragana Đilasa dogovoreno da se formiraju zajedničke radne grupe republičkih i gradskih vlasti za realizaciju projekta „Beograd na vodi“.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i gradonačelnik Beograda Draganom Đilasom razgovarali su nešto duže od sat vremena, o projektu „Beograd na vodi“.

Djilas.jpg

Đilas, koji je na sastanak u Vladi Srbije došao sa gradskim arhitektom Dejanom Vasovićem, napustio je tu zgradu bez obraćanja medijima, a iz vladine Kancelarija za saradnju s medijima saopšteno je da je dogovoreno da se intenzivira saradnja po pitanju projekta „Beograd na vodi“, za čije je sprovođenje neophodna saradnja republičkih i gradskih organa vlasti.

Kako se navodi u saopštenju, dogovoreno je da se formiraju zajedničke radne grupe koje će ubrzano raditi na relizaciji ovog projekta.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Direkcije za imovinu Republike Srbije, Železnica Srbije, kao i drugi članovi republičke i gradske vlade, dodaje se.

Projekat „Beograd na vodi“ predstavio je Vučić pre više od godinu dana u toku izborne kampanje za gradonačelnika Beograda, a njime se planira da se zapušteno priobalje Save rekonstruiše.

Projektom se planira izmeštanje železničke i autobuske stanice, izgradnja poslovno turističkog kompleksa, stambenih blokova ali i očuvanje kulturnih objekata uz nove sadržaje kao i objekte za sport i rekreaciju.

Kako se predviđa planirane su i velike zelene površine kao i luksuzni kompleks.

Vučić je pre više od godinu dana u toku kampanje naveo da ima veliki broj zainteresovanih investitora za taj projekat, i naznačio da bi u izgradnji, ali i u eksploataciji takvog jednog projekta bilo uključeno najmanje 200.000 ljudi.

On je rekao da bi se realizacijom projekta dobrim delom rešio problem nezaposlenosti u Beogradu, a glavni grad Srbije bi postao turistička atrakcija u jugoistočnoj Evropi.

Govoreći o ciframa Vučić je tada ukazao da bi prema tom projektu od taksi za građevinsko zemljište trebalo gradu da ostane više od 450 miliona evra, a njegova realizacija ne bi dodatno zaduživala Beograđane.

Đilas je u zgradu vlade došao sa gradskim arhitektom Dejanom Vasovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.