Vučić: Sprečićemo noćnu moru

subota, 18. okt 2014, 00:35 – 01:08

Velika Albanija je noćna mora i učinićemo sve da je sprečimo, napisao je na Tviteru premijer Srbije Aleksandar Vučić, odgovarajući albanskom kolegi Ediju Rami.

„Ljudi koji govore da je velika Albanija naša noćna mora su apsolutno u pravu. Ali, to nije samo naša noćna mora, već noćna mora Evrope, noćna mora čitavog čovečanstva, a mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da je sprečimo. Nadamo se da će normalni Albanci razumeti ovu poruku“, napisao je Vučić na Tviteru.

Vicic Twitter.jpg

Reakcija srpskog premijera usledila je nekoliko časova pošto je Edi Rama, takođe na Tviteru, napisao da Velika Albanija nije albanski projekat, već noćna mora Srbije.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je za RTS da će tokom vikenda odlučiti da li će Beograd ugostiti albanskog premijera. Rama je ranije izjavio  da će doći u planiranu posetu Beogradu 22. oktobra.

Odnosi između Beograda i Prištine ozbiljno su zaoštreni posle incidenta na kvalifikacionom meču za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2016. godine, kada je na stadion u Humskoj sleteo dron za koji je bila zakačena zastava sa mapom Velike Albanije.

Ta mapa obuhvatala je Albaniju, Kosovo, zapadnu Makedoniju, jug Srbije, Sandžak, kao i delove Crne Gore i Grčke.

 

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.