Vučić: Srbija sigurna za ulaganja

Vučić: Srbija sigurna za ulaganja

ponedeljak, 02. sep 2013, 10:56 – 14:57

Srbija je postala sigurna zemlja za ulaganje i polako, ali sigurno izlazi iz krize, rekao vicepremijer Aleksandar Vučić. U novembru se otvara nova „Bošova“ fabrika u Šimanovcima, a i „Mercedes“ je sve bliži FAP-u, najavio Vučić.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić otvorio je, zajedno sa investitorima, novu štampariju kompanije „Ringijer-Aksel Špringer“, uz poruku da je to dokaz da je Srbija sigurna zemlja za ulaganje i uz uverenje da zemlja polako, ali sigurno izlazi iz krize.

Aleksandar Vučić rekao da će država učiniti sve da pomogne poljoprivrednicima i da očekuje rešenje u naredna dva dana.

„Vlada ne može da se meša u određivanje cene. Ali, ono što mi radimo jeste da pokušavamo da razgovoramo sa uljarima da oni malo manje zarade kako bi i poljoprivrednici nešto zaradili“, rekao je Vučić i dodao da je danas razgovarao s predstavnicima poljoprivrednika i da su razgovoru prisustvovali odlazeći ministar poljoprivrede Goran Knežević i kandidat za tu funkciju Dragan Glamočić.

Vučić je ocenio i da su poljoprivrednici uvereni da država čini sve što je u njenoj moći da im pomogne, ali i da očekuje rešenje do petka.

Vučić je na otvaranju štamparije ATP „Print“ rekao da je ova investicija za Vladu Srbije važna iz više razloga, pored ostalog i zato što je u našem interesu da kompanije koje ulažu u našoj zemlji mogu da ostvare profit i da pri tom nemaju nikakve, ni pravne, ni političke prepreke na tom putu.

Prema njegovim rečima, otvaranje ATP „Printa“ govori mnogo toga dobrog o kompanijama – investitorima, ali, kako je primetio, ne govori loše, već dobro i o Vladi Srbije, jer tako moćne kompanije ne bi ulagale u zemlju koja je nesigurna i u kojoj ne mogu pozitivno da posluju.

„Zahvalni smo im na ulaganju i zadovoljni što su razumeli da je Srbija dobro mesto za investiranje“, rekao je Vučić i dodao da je veoma bitno što će tu biti i novih radnih mesta, i da su naši građevinari realizovali taj projekat.

Vicepremijer je istakao da se neretko ne slaže sa svim onim što se objavi u izdanjima „Ringijer-Aksel Špringera“, ali smatra da to takođe dobro govori i o Vladi Srbije.

Primetio je da su možda izabrali dobar put, jer, kako je objasnio, naš narod voli da kritikuje Vladu Srbije, a i za vladu je to dobro, rekao je, jer će pod pritiskom više i bolje raditi.

Vučić je najavio da se u novembru otvara nova „Bošova“ fabrika u Šimanovcima sa 600 zaposlenih i dodao da je to velika vest za Srbiju.

„Čini mi se da je i Mercedes sve bliži FAP-u, možda će se ljutiti na mene što sam ovo izgovorio, a ja ne mogu da vam kažem koliko je to dobra vest za Srbiju. Trebalo bi dati Nobelovu nagradu onome ko reši pitanje FAP-a, ’14. okobra’ i ‘Prve petoletke’. Mnogo bismo time učinili“, naveo je Vučić.

Otvaranje-stamparije.jpg

Prvi potpredsednik vlade je najavio i dolazak firme iz UAE „Mubadala“ i izrazio nadu da će s tim investicijama u Srbiju stići „neka nova energija“ koja će konačno pokrenuti zemlju.

Vulin ostaje direktor Kancelarije za KiM

Ispred otvorene štamparije, Vučić je rekao da će direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, koji je kandidovan za ministra bez portfelja, ostati da obavlja tu funkciju.

Vučić je rekao da misli da će Vulin nastaviti da obavlja funkciju direktora, zato što to inače ide uz mesto koje će dobiti u rekonstruisanoj vladi, a to je ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju.

„Što se tiče direktora BIA , to će se uraditi sa predsednikom Nikolićem jer je to veoma važno u smislu borbe protiv korupcije i kriminala, stabilnosti zemlje i obaveza prema stranim partnerima da to bude ličnos poput Nebojše Rodić, rekao je Vučić.

On je naveo da na to to mesto treba postaviti nekog ko će uz najmanju primenu različitih mera postići najbolje rezultate, ističući da je u ovoj godini 2,7 puta bilo manje primene tih mera, nego u prethodnoj sa većim brojem krivično pravnih postupaka.

Vučić je dodao i da nije bilo zloupotreba ni primene mera zarad informacija koje mogu da se koriste u političke svrhe, već zbog ozbiljnih sumnji za izvršenje teških krivičnih dela.

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.
Pročitaj više

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer se sa njegove lijeve obale morao preći most pa doći u Prijepolje.
Pročitaj više

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod Prijepolja, nalaze se u jugozapadnoj Srbiji.
Pročitaj više

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja i posvećen je pionirima i omladincima.
Pročitaj više

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog jezera i teče dužinom od 174 kilometra.
Pročitaj više

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja jer je u njemu postavljena bista četvorice heroja.
Pročitaj više

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod današnjeg Prijepolja, Srbija.
Pročitaj više

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba pa sve do današnjih dana.
Pročitaj više

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put se pominje u „Putopisu“ Evlije Čelebije.
Pročitaj više

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao jedan od simbola Prijepolja.
Pročitaj više

Aco Pejović

Aco Pejović (Prijepolje, 18. april 1972) je pop pevač. Odrastao je u malom naselju Kolovrat sa braćom Predragom i Radojicom. Priznao je da su poput mnogih dečaka bili nestašni i da su svako leto čekali da se kupaju na Limu i prave brane.
Pročitaj više

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru od Prijepolja na reci Mileševci.
Pročitaj više

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje u Putopisu Evlije Čelebije iz 1664. godine.
Pročitaj više

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na planini Jadovnik.
Pročitaj više

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na brežuljku iznad centra grada.
Pročitaj više

Stećci u Hrtima

Stećci u selu Hrta, kao redak primer srednjovekovnog groblja čija su nadgrobna obeležja.
Pročitaj više

Dženan Lončarević

Dženan Lončarević (Prijepolje, 10. april 1975) je pop pevač. Muzičku karijeru započeo je po lokalnim kafićima i klubovima, a javnost ga je upoznala kada su snimci njegovih nastupa počeli da se šire po internetu.
Pročitaj više

Vlade Divac

Vlade Divac (Prijepolje, 3. februar 1968) je proslavljeni bivši jugoslovenski i srpski košarkaš. Od 2009. godine je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije. Vlade Divac je trenirao košarku od malena u rodnom Prijepolju.
Pročitaj više

Nemanja Petrić

Nemanja Petrić (Prijepolje, 28. jul 1987) je srpski odbojkaš. Visok je 202 cm i igra na poziciji primača servisa u ruskoj ekipi Belogorje. Početak Petrićeve profesionalne karijere usko je povezan sa Igorom Kolakovićem.
Pročitaj više

Nadir Dacić

Nadir Dacić (Prijepolje, 4. januar 1969) iz Cetanovića, od oca Hafiza i majke Safe, rođene Batkić. U rodnome mjestu završio je osnovnu školu, Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru.
Pročitaj više
MARKETING

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2024. Sva prava zadržana.