Vučić sutra u Beču sa Špindelegerom

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj poseti Austriji, tokom koje će se sastati sa vicekancelarom i ministrom spoljnih poslova Mihaelom Špindelegerom, koji je lider Narodne partije Austrije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Vučić je u utorak i sam najavio posetu Beču, a nije isključio ni posetu Berlinu, takođe pre sastanka Saveta Evropske unije u petak 28. juna.

– Hoću da se vidim sa Špindelegerom, jer njegova partija ima bratske ili sestrinske odnose sa CDU/CSU. Videću da li će biti potrebno da idem za Berlin – rekao je Vučić.

On se pre nekoliko dana sastao u prostorijama SNS u Beogradu sa šefom poslaničke grupe i portparolom Narodne partije Austrije Karl Hajnc Kopfom, koji je istakao da ta partija podržava napore i želje naprednjaka i Beograda da Srbija dobije 28. juna datum za otpočinjanje pregovora sa EU.

Kako je rečeno, Narodna partija Austrije prijateljska je partija sa kojom SNS održava izuzetne odnose dugi niz godina.

Špindeleger se poslednjih dana u više navrata jasno izjasnio za davanje datuma Srbiji na predstojećem Savetu šefova država i valda EU.

On je na sastanku Evropske narodne partije u Beču, krajem prošle nedelje, o ovom pitanju razgovarao i sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

 

Špindeleger je tada rekao da je Merkelovoj preneo stav Austrije, koja je za davanje jasnog datuma Srbiji za početak pristupnih pregovora sa EU. Takođe je rekao da pozitivno gleda na odluku Saveta EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.